Anghemaht de pui cu cartofi natur

Postat de Sidy in Pui
6 Apr 2011 | 4497 vizualizari
Anghemaht de pui cu cartofi natur

Ingrediente

  • 4 pulpe pui
  • 2 cepe
  • 1 lingura faina
  • 100 g unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lamaie
  • sare
  • piper
  • 700 g cartofi
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Spalam pulpele, indepartam pielita si le taiem in doua. Asezonam carnea. Uleiul de masline si un cubulet de unt le dam la foc mic, asteptam sa se topeasca untul apoi adaugam pe rand bucatile de carne si le lasam sa se prajeasca putin pe toate partile. Cepele se curata si se taie solzisor. Scoatem carnea de la prajit pe o farfurie si in grasimea ramasa calim ceapa putin pina devine sticloasa.

Adaugam carnea peste ceapa, apa pina o acopera si o lasam sa fiarba acoperit vreo 30 de minute. Intre timp punem untul ramas la topit, adaugam faina si amestecam sa nu se faca cocoloase.Punem doua polonice de zeama in care fierbe carnea, peste faina, invartind continuu. Adaugam sosul peste carne , amestecam si adaugam si feliile de lamaie curatate de coaja si de pielite. Lasam sa mai dea cateva clocote pina se fierb si cartofii in apa cu sare.

Servim pulpele cu cartofi natur presarati cu patrunjel verde deasupra si cu o salata de sezon. Eu am servit-o cu salata de cruditati cu leurda. Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Anghemaht de pui cu cartofi natur" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta rapida de pulpe de pui, pe pat de varza dulce, la cuptor

Postat de vasimur

Reteta rapida de pulpe de pui, pe pat de varza dulce, la cuptor

Iata cum se prepara Reteta rapida de pulpe de pui, pe pat de varza dulce, la cuptor Ne ocupăm mai întâi de pulpe, ca să aibă timp să se marineze. Curățăm pulpele de eventuale...

Citeste continuarea

Placinta cu pui, smantana si foietaj

Postat de rocsi_1612

Placinta cu pui, smantana si foietaj

Foietajul il scoatem la dezghetat. Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servetel si il taiem bucatele potrivite. Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim si il taiem rondele. Incingem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.04.2011, 07:34
hmmm ce bunatate ai pregatit Sidy
la 06.04.2011, 07:49
ce bine arata si cred ca are un gust desavarsit
la 06.04.2011, 08:41
la 06.04.2011, 08:49
la 06.04.2011, 08:57
Ce apetisant arata ce-ai facut tu aici

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking