Ingrediente
- 8 portii antricot de vita fara os
- 400 g struguri albi
- 50-100 g struguri negri (soiul Moldova)
- 80 grame unt
- 4 linguri ulei masline
- 200 ml vin alb sec
- o lingura rasa zahar brun
- 6-8 linguri faina alba
- piper
- sare
Mod de preparare
Carnea o spalam si o punem pe un prosop de bucatarie ca sa absoarba tot lichidul.
Cu un ciocan de bucatarie, batem antricotul pe ambele parti. Saram si piperam, punem carnea intr-o caserola, stropim cu o lingura de ulei de masline, acoperim si dam la frigider pentru 24 ore.
Cand timpul a expirat, scoatem carnea.
Punem pe foc o tigaie incapatoare, adaugam untul si uleiul si lasam la foc mediul pana untul s-a topit. Separat, intr-o farfurie intinsa, adaugam faina, antricotul il tapetam cu faina pe ambele parti, scuturam de excesul de faina si il punem la prajiit, procedam la fel si cu celelate bucati. Atentie, carnea din tigaie trebuie sa aiba un singur strat. Prajim carnea 2 minute pe o parte si 2 minute pe cealalta parte. Scoatem carnea intr-o farfurie adanca, acoperim si procedam la fel si cu celelalte bucati pana terminam de prajit toate bucatile. In uleiul si untul ramas, adaugam vinul si zaharul si lasam cam 5-7 minute, saram si piperam dupa gust , apoi adaugam bobitele de struguri albi spalati in prealabil si mai lasam 7 minute pana sosul incepe sa lege, adaugam carnea si lasam sa fiarba la foc domol 5 minute, apoi intoarcem carnea si lasam la foc inca 5 minute, adaugam bobitele negre, mai lasam 2 minute. Antricotul este gata! Se serveste imediat cald. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Antricot de vita cu struguri la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|