Antricot de vita cu struguri la tigaie

Postat de Ksenya in Vita
15 Noi 2016 | 5687 vizualizari
Antricot de vita cu struguri la tigaie

O alternativa la antricotul clasic la gratar sau la cuptor. Nu necesita mult timp de gatire, carnea este frageda si suculenta cu un sos parfumat si dulce acrisor. Va invit sa-l incercati . :)  

Ingrediente

  • 8 portii antricot de vita fara os
  • 400 g struguri albi
  • 50-100 g struguri negri (soiul Moldova)
  • 80 grame unt
  • 4 linguri ulei masline
  • 200 ml vin alb sec
  • o lingura rasa zahar brun
  • 6-8 linguri faina alba
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Carnea o spalam si o punem pe un prosop de bucatarie ca sa absoarba tot lichidul.

Cu un ciocan de bucatarie, batem antricotul pe ambele parti. Saram si piperam, punem carnea intr-o caserola, stropim cu o lingura de ulei de masline, acoperim si dam la frigider pentru 24 ore.

Cand timpul a expirat, scoatem carnea.

Punem pe foc o tigaie incapatoare, adaugam untul si uleiul si lasam la foc mediul pana untul s-a topit. Separat, intr-o farfurie intinsa, adaugam faina, antricotul il tapetam cu faina pe ambele parti, scuturam de excesul de faina si il punem la prajiit, procedam la fel si cu celelate bucati. Atentie, carnea din tigaie trebuie sa aiba un singur strat. Prajim carnea 2 minute pe o parte si 2 minute pe cealalta parte. Scoatem carnea intr-o farfurie adanca, acoperim si procedam la fel si cu celelalte bucati pana terminam de prajit toate bucatile. In uleiul si untul ramas, adaugam vinul  si zaharul si lasam cam 5-7 minute, saram si piperam dupa gust , apoi adaugam bobitele de struguri  albi spalati in prealabil si mai lasam 7 minute pana sosul incepe sa lege, adaugam carnea si lasam sa fiarba la foc domol 5 minute, apoi intoarcem carnea si lasam la foc inca 5 minute, adaugam bobitele negre, mai lasam 2 minute. Antricotul este gata! Se serveste imediat cald. Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Antricot de vita cu struguri la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Gulyas din tineret bovin

Postat de panacris

Gulyas din tineret bovin

Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in putin  ulei  si apa. Intre timp se curata ardeii, morcovii, apoi se toaca marunt si se adauga la ceapa. Carnea se curata, se taie...

Citeste continuarea

Pachetele din carne de vita cu sunca si mozzarella

Postat de lilik

Pachetele din carne de vita cu sunca si mozzarella

Batem oul cu sare si piper. Intr-un bol amrstecam pesmetul cu parmezanul ras. Mozzarella o taiem felii.  Pe jumatatea feliei de carne punem sunca si felii de mozzarella, apoi punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.11.2016, 17:25
Bun, bun!
la 15.11.2016, 17:31
ce imi place cum arata
la 15.11.2016, 17:36
Cred ca e foarte gustos!
la 15.11.2016, 17:54
noiinbucatarie, e sa stii
la 15.11.2016, 17:56
Fetelor

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking