Aperitiv briose cu sunca de pui si masline negre

Postat de panacris in Aperitive / Garnituri
21 Iun 2021 | 2878 vizualizari
Aperitiv briose cu sunca de pui si masline negre

Dacă tot plouă și e de stat pe lângă casă, am dat drumul la butoane. După revizia prin frigider, am găsit câteva măsline, șuncă de pui cu ierburi, de care nimeni nu se prea atingea, așa că am trezit-o pe Maricica și am pus-o la treabă.   Spor și poftă bună!

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • Șuncă de pui cu ierburi aromatice cca. 200 g,
  • Măsline negre feliate cca. 100 g,
  • Făină alba de grâu 600 g,
  • Lapte dulce cca. 200 ml,
  • Iaurt grecesc cca. 200 g,
  • Drojdie uscată 1 plic, cca. 10 g,
  • Sare Himalaya 1 lingură,
  • Verdețuri provensale (oregano, cimbrișor, rozmarin, busuioc) uscate și mărunțite 1 lingură,
  • Ulei de măsline 3 linguri.
  • Pentru finisare:
  • Ou 1 bucată,
  • Boia dulce 1 linguriță.

Mod de preparare

În recipientul mașinii de pâine se pune laptele  călduț, iaurtul, făina cernută, sarea, zahărul, verdețurile, uleiul și drojdia apoi se pornește la frământat.

Atenție! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programează aparatul pentru frământat și dospit, care durează 90 de minute.

După cca. 10 minute se adaugă și șunca de pui cu verdețuri, tăiată mărut, măslinele foliate și se lasă în continuare la frământat și dospit.

După ce aluatul a dosptit se scoate din vas pe masa de lucru, se împarte în 15 bucăți egale.

Se formează din fiecare bucată o mingiuță și se introduce în forma de hârtie, iar apoi în tava de brioșe.

Se lasă să crească brioșele între 10-15 minute (până când își dublează dimensiunea) și se ung cu ou bătut cu pudra de boia dulce.

Se coc brioșele în cuptor la o temperatură de 180°C, timp de 20 minute, apoi încă 10 minute la 150 grade.

Spor și poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv briose cu sunca de pui si masline negre" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cartofi cu mozzarella la cuptor

Postat de timea

Cartofi cu mozzarella la cuptor

Cartofii curatati, spalati si taiati cubulete, ii fierbem in apa cu putina sare.  Nu trebuie sa fie fierti foarte tare pentru a nu se zdrobi, cand intra furculita in ei sunt ok. Scurgem...

Citeste continuarea

Omleta la cuptor, cu parmezan si bacon

Postat de rocsi_1612

Omleta la cuptor, cu parmezan si bacon

Ouale, le punem intr-un bol si le batem spuma cu un tel, apoi incorporam smantana si batem in continuare. Adaugam sare, piper, rozmarinul si fulgii de parmezan. Ceapa verde o curatam, o taiem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.06.2021, 20:19
faine au iesit
la 21.06.2021, 20:32
la 21.06.2021, 21:01
Bune!
la 21.06.2021, 21:06
la 21.06.2021, 22:51
Pe gustul meu.

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking