Aperitiv briose cu sunca de pui si masline negre

Postat de panacris in Aperitive / Garnituri
21 Iun 2021 | 2901 vizualizari
Aperitiv briose cu sunca de pui si masline negre

Dacă tot plouă și e de stat pe lângă casă, am dat drumul la butoane. După revizia prin frigider, am găsit câteva măsline, șuncă de pui cu ierburi, de care nimeni nu se prea atingea, așa că am trezit-o pe Maricica și am pus-o la treabă.   Spor și poftă bună!

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • Șuncă de pui cu ierburi aromatice cca. 200 g,
  • Măsline negre feliate cca. 100 g,
  • Făină alba de grâu 600 g,
  • Lapte dulce cca. 200 ml,
  • Iaurt grecesc cca. 200 g,
  • Drojdie uscată 1 plic, cca. 10 g,
  • Sare Himalaya 1 lingură,
  • Verdețuri provensale (oregano, cimbrișor, rozmarin, busuioc) uscate și mărunțite 1 lingură,
  • Ulei de măsline 3 linguri.
  • Pentru finisare:
  • Ou 1 bucată,
  • Boia dulce 1 linguriță.

Mod de preparare

În recipientul mașinii de pâine se pune laptele  călduț, iaurtul, făina cernută, sarea, zahărul, verdețurile, uleiul și drojdia apoi se pornește la frământat.

Atenție! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programează aparatul pentru frământat și dospit, care durează 90 de minute.

După cca. 10 minute se adaugă și șunca de pui cu verdețuri, tăiată mărut, măslinele foliate și se lasă în continuare la frământat și dospit.

După ce aluatul a dosptit se scoate din vas pe masa de lucru, se împarte în 15 bucăți egale.

Se formează din fiecare bucată o mingiuță și se introduce în forma de hârtie, iar apoi în tava de brioșe.

Se lasă să crească brioșele între 10-15 minute (până când își dublează dimensiunea) și se ung cu ou bătut cu pudra de boia dulce.

Se coc brioșele în cuptor la o temperatură de 180°C, timp de 20 minute, apoi încă 10 minute la 150 grade.

Spor și poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv briose cu sunca de pui si masline negre" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chec aperitiv cu spanac si sofran

Postat de mihaelar63

Chec aperitiv  cu spanac si sofran

  Taiati cuburi telemeaua , mezelurile , castravetii murati si ardeii Kapia .    Ungeti doua forme de cozonac cu ulei si puneti in ele hartie de copt .   Trei oua se bat...

Citeste continuarea

Inimioare cu cascaval

Postat de Pungasa_Rogue

Inimioare cu cascaval

Faina se amesteca cu untul. Se adauga praful de copt, cascavalul ras, sarea si smantana si se framanta astfel incat sa se obtina un aluat care sa se poata intinde usor, dar sa nu fie prea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.06.2021, 20:19
faine au iesit
la 21.06.2021, 20:32
la 21.06.2021, 21:01
Bune!
la 21.06.2021, 21:06
la 21.06.2021, 22:51
Pe gustul meu.

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking