Ingrediente
- Pentru aluat:
- Șuncă de pui cu ierburi aromatice cca. 200 g,
- Măsline negre feliate cca. 100 g,
- Făină alba de grâu 600 g,
- Lapte dulce cca. 200 ml,
- Iaurt grecesc cca. 200 g,
- Drojdie uscată 1 plic, cca. 10 g,
- Sare Himalaya 1 lingură,
- Verdețuri provensale (oregano, cimbrișor, rozmarin, busuioc) uscate și mărunțite 1 lingură,
- Ulei de măsline 3 linguri.
- Pentru finisare:
- Ou 1 bucată,
- Boia dulce 1 linguriță.
Mod de preparare
În recipientul mașinii de pâine se pune laptele călduț, iaurtul, făina cernută, sarea, zahărul, verdețurile, uleiul și drojdia apoi se pornește la frământat.
Atenție! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programează aparatul pentru frământat și dospit, care durează 90 de minute.
După cca. 10 minute se adaugă și șunca de pui cu verdețuri, tăiată mărut, măslinele foliate și se lasă în continuare la frământat și dospit.
După ce aluatul a dosptit se scoate din vas pe masa de lucru, se împarte în 15 bucăți egale.
Se formează din fiecare bucată o mingiuță și se introduce în forma de hârtie, iar apoi în tava de brioșe.
Se lasă să crească brioșele între 10-15 minute (până când își dublează dimensiunea) și se ung cu ou bătut cu pudra de boia dulce.
Se coc brioșele în cuptor la o temperatură de 180°C, timp de 20 minute, apoi încă 10 minute la 150 grade.
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv briose cu sunca de pui si masline negre" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|