Aperitiv briose dospite cu stir rosu si fulgi de mei

Postat de Valclaudia in Aperitive / Garnituri
17 Iun 2018 | 2180 vizualizari
Aperitiv briose dospite cu stir rosu si fulgi de mei

Picnicul bucatarasilor

Ingrediente

Aluatul:

  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare de Himalaya
  • cca 400 ml apa calduta
  • cca 650-700 gr. faina alba proaspat cernuta
  • cca 50 ml ulei

Umplutura:

  • cca 300 gr. stir rosu
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri fulgi de mei

Pentru uns:

  • 1 lingurita cu varf de faina alba
  • 1 varf lingurita turmeric
  • susan alb

Mod de preparare

Frunzele de stir se desprind de pe tulpini, se spala sub jet de apa rece, apoi se taie fasii care se pun la calit in 3 linguri ulei de masline. Adaugam sare si piper dupa gust si lasam la foc pana scade lichidul lasat de fruze. Dupa ce s-a racit, adaugam doua linguri fulgi de mei care au rolul de a absorbi tot lichidul si uleiul si de a da fermitate umpluturii.

Intr-un castron incapator punem drojdia, sarea, zaharul si apa calduta.

Adaugam faina si framantam aluatul la mana. Din cand in cand picuram putin ulei pentru a-l face mai elastic.

Acoperim aluatul cu un servet curat de bucatarie si il lasam la dospit pana isi trimpleaza volumul. La mine a durat vreo trei ore.

Preincalzim cuptorul la 175 grade Celsius.

Infainam masa de lucru, rupem din aluat bucati de marimea mingiutelor de ping pong, le aplatizam cu facaletul, apoi punem la mijloc cate o lingurita de umplutura.

"Inchidem" mingiutele unind capetele, apoi le asezam cu acestea orientate in jos,in forme de silicon pentru briose.

Pentru uns am pus intr-un castronel o lingurita de faina si putin turmeric, am adaugat putina apa si am amestecat, apoi am uns toate briosele iar deasupra am presarat susan alb.

Am dat tava cu formele de briose la copt pentru 40 minute.

Le-am scos aurii si le-am lasat la racorit, apoi am servit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv briose dospite cu stir rosu si fulgi de mei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciuperci la punga

Postat de Constelatialeu

Ciuperci la punga

Pentru ca am fixuri, desi se zice ca nu se curata ciupercile, eu le-am curatat de pielita. Piciorusele le-am taiat marunt impreuna cu ceafa, rulada si ceapa. Toate astea le-am calit un pic, cat sa...

Citeste continuarea

Oua pentru Paste 2020

Postat de Constelatialeu

Oua pentru Paste 2020

Mai intai degresam ouale, le spalam bine, apoi le punem la fiert, adaugam in apa putina sare si putin otet, sa nu se sparga. Dupa ce au fiert bine, le lasam sa se raceasca. Apoi le decoram pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.06.2018, 22:58
Mi-ar plăcea să gust și eu vreo două brioșe frumușele...!
la 17.06.2018, 22:59
la 17.06.2018, 23:06
la 17.06.2018, 23:53
la 18.06.2018, 06:51
Gustoase!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking