Ingrediente
- 1 baghetă,
- un fir de usturoi,
- Ulei de măsline, după gust,
- Sare, după gust,
- Busuioc uscat, după gust,
- frunze de salată, după gust,
- 125 g brânză Mozzarella (rotundă),
- 12 roșii cherry,
- 4 ouă,
- 4 felii șuncă crud uscată / pastramă / jambon,
- busuioc proaspăt, după gust
Mod de preparare
Se taie bagheta în felii nici prea groase, nici subțiri, eu le-am tăiat de 2 cm grosime, ușor oblic.
Se freacă feliile de pâine cu usturoi și se ung cu ulei de măsline, pe ambele fețe și se frig la Panini Maker / Sandwich Maker ori se dau la cuptor până se rumenesc. Apoi se presară pe ele sare și busuioc uscat.
Se frig ușor și feliile de jambon sau șuncă, ce aveți, unul-două minute la Panini Maker, se vor usca puțin. Le puteți mânca crude, dacă vă plac, eu am preferat să le gătesc.
Între timp, se pun ouăle la fiert (pentru 10 minute), după care se scot cu un clește (pentru paste) din apă, se țin sub jet de apă rece și se decojesc. Se taie felii.
După aceea, se taie roșioarele în patru, iar bulgărele de mozzarella se scurge bine de zer și se taie cuburi.
Montare: se decorează fiecare felie de pâine cu salată, roșii, mozzarella, ouă, șuncă și se decoreazăcu busuioc proaspăt.
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/05/bruschetti.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv bruschetti cu mozzarella, rosii cherry si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|