Aperitiv bruschetti cu mozzarella, rosii cherry si busuioc

Postat de ancutsa in Aperitive / Garnituri
13 Mai 2020 | 2137 vizualizari
Aperitiv bruschetti cu mozzarella, rosii cherry si busuioc

Pentru o cină frugală am ales să pregătesc bruschetti cu mozzarella, roșii, ulei de măsline, busuioc, ouă și șuncă. Le puteți pregăti cu ce vă place. Sunt gata repede și sunt tare bune!

Ingrediente

  • 1 baghetă,
  • un fir de usturoi,
  • Ulei de măsline, după gust,
  • Sare, după gust,
  • Busuioc uscat, după gust,
  • frunze de salată, după gust,
  • 125 g brânză Mozzarella (rotundă),
  • 12 roșii cherry,
  • 4 ouă,
  • 4 felii șuncă crud uscată / pastramă / jambon,
  • busuioc proaspăt, după gust

Mod de preparare

 

Se taie bagheta în felii nici prea groase, nici subțiri, eu le-am tăiat de 2 cm grosime, ușor oblic.

Se freacă feliile de pâine cu usturoi și se ung cu ulei de măsline, pe ambele fețe și se frig la Panini Maker / Sandwich Maker ori se dau la cuptor până se rumenesc. Apoi se presară pe ele sare și busuioc uscat.

Se frig ușor și feliile de jambon sau șuncă, ce aveți, unul-două minute la Panini Maker, se vor usca puțin. Le puteți mânca crude, dacă vă plac, eu am preferat să le gătesc.

Între timp, se pun ouăle la fiert (pentru 10 minute), după care se scot cu un clește (pentru paste) din apă, se țin sub jet de apă rece și se decojesc. Se taie felii.

După aceea, se taie roșioarele în patru, iar bulgărele de mozzarella se scurge bine de zer și se taie cuburi.

 

Montare: se decorează fiecare felie de pâine cu salată, roșii, mozzarella, ouă, șuncă și se decoreazăcu busuioc proaspăt.

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/05/bruschetti.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv bruschetti cu mozzarella, rosii cherry si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv saratele cu branza sarata si seminte de chimen

Postat de AdrianUdrea

Aperitiv saratele cu branza sarata si seminte de chimen

Se amesteca untul moale cu branza sarata, untura, oul si iaurtul. Se mixeaza cu un mixer pentru a se omogeniza. Apoi se adauga chimenul si faina, treptat si rezulta un aluat nu foarte ferm,...

Citeste continuarea

Tarta cu branza si spanac

Postat de diana_k

Tarta cu branza si spanac

Faina se amesteca cu drojdia, apa calduta, apoi se aduaga sarea si uleiul. Se framanta aluatul si se lasa la odihnit. Intre timp se pune o oala cu apa pe foc, cand incepe sa fiarba apa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2020, 15:42
la 13.05.2020, 19:05
Multumesc, Motan!
la 13.05.2020, 20:05
la 13.05.2020, 20:07
Ce imi plac genul asta de gustari!
la 13.05.2020, 20:13
Bune!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking