Aperitiv budinca cu pui, ciuperci si legume

Postat de panacris in Aperitive / Garnituri
19 Mar 2018 | 5426 vizualizari
Aperitiv budinca cu pui, ciuperci si legume

Buna seara dragi prieteni Panacris ;) Mda, stiu ca suntem in post, dar noi, încă n-am ajuns la acest nivel ;) Vă aduc o rețetă din categoria, totul se transforma, nimic nu se aruncă ;) După o inspecție :D, prin frigider și cămară, am adunat o grămadă de ingrediente pentru o minunată budincă aperitiv ;) Așa că tot a revenit frigul, am dat drumul la butoane ;) Spor și poftă bună! ;)

Ingrediente

  • Piept de pui rotisat cca. 300 g
  • Ceapă verde 3 fire
  • Usturoi verde 3 fire
  • Apio 2 tije
  • Praz cca. 100 g
  • Ciuperci shimeji brune 200 g
  • Ardei kapia 1 bucată
  • Ouă 6 bucăți
  • Cașcaval ras cca. 100 g
  • Telemea cca. 100 g
  • Amidon din porumb 2-3 linguri
  • Sare de mare cu mirodenii
  • Piper proaspăt măcinat
  • Cimbrișor proaspăt
  • Hasmațuchi proaspăt
  • Roșii cherry cca. 200 g

Mod de preparare

Am mai rămas stingher jumătate dintr-un piept de pui, din puiul pe sticlă de sâmbătă, așa că am încropit țac, pac, un aperitiv pe gustul Zmeișorilor.

Pieptul de pui se mărunțește, ceapa și usturoiul verde, de asemenea și se pun într-un castron încăpător.

Apoi se mărunțesc tijele apio, prazul și ardeiul kapia, ce se adaugă peste celelalte ingrediente.  

Ciupercile Shimeji (le-am descoperit zilele trecute și m-am îndrăgostit de ele!), se spală, se lasă întregi și se adaugă în vasul încăpător.  

Telemeaua și cașcavalul se rad, apoi se pun peste carne și legume.  

Se adaugă ouăle, amidonul și se asezonează de sare, piper și verdețuri.   

Se amestecă toate ingredientele, până ce se înglobează și se obține un amestec omogen. Într-o tavă mai mare, sau două  mai mici, tapetată/e cu foaie de pergament, se adaugă amestecul de mai sus, se decorează cu roșii cherry după gustul fiecăruia, apoi se dau la copt în cuptorul preîncins, la 200 grade (foc mediu, ptr cuptoarele cu gaz!) cca. 25 de minute.   

Budinca se servește caldă sau rece, după gustul fiecăruia.

   

Spor și poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv budinca cu pui, ciuperci si legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Piure de mazare cu cartofi

Postat de Irina

Piure de mazare cu cartofi

Am pus cartofii si mazarea la fiert separat, pentru ca mazarea fierbe mai repede.  Am pus apa in vas, am adaugat cartofii, am acoperit cu capacul si am lasat vasul la incins pana acul...

Citeste continuarea

Palanet cu branza si sunca

Postat de mirela0911

Palanet cu branza si sunca

Se pun 100 ml lapte sa se incalzeasca usor. Se amesteca apoi cu 1 lgt zahar, 3 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine apoi se lasa sa se activeze. Intr-un bol se cerne faina. Se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.03.2018, 19:04
Ai fost la cules de ciupmerci ?
la 19.03.2018, 19:05
Foarte bună și sățioasă!
la 19.03.2018, 19:09
Cleme, daaa la Market )
la 19.03.2018, 19:13
la 19.03.2018, 19:24
Ce padure mare e la Market asta.....

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking