Ingrediente
- 4 ouă
- o mămăligă mică
- 50 g unt
- 200 g brânză slabă de vaci
- 100 g caşcaval ras
Mod de preparare
Se fierb ouăle 3 minute.
Se rade brânza într-un castron. Dacă nu sunteţi la dietă, folosiţi brânză de oaie. Eu am optat pentru o brânză slabă de vaci.
Se prepară o mămăligă mică din apă, mălai şi un praf de sare, însă nici prea moale, nici prea tare, ci potrivită ca densitate. Se întinde pe o tavă, să se răcească doar un pic.
Apoi, pe o tavă pregătită cu foaie de copt, se întind cu o lingură sau o spatulă 4 rotocoale de mămăligă, se presară pe fiecare brânză rasă, se aşază oul pe fiecare cuib şi se acoperă cu brânză şi mămăligă. Acum încercaţi să-i daţi o formă rotundă, ajutându-vă de o furculiţă, întrucât mămăliga este fierbinte. Se presară fâşii de unt şi caşcaval ras.
Se dă la cuptor, la foc potrivit, până se rumeneşte.
Porţii: 4
Timp de pregătire: 35min
Timp de coacere: 20min
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/01/bulz.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv bulz de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|