Aperitiv caltabosi

Postat de Bunica in Aperitive / Garnituri
26 Noi 2009 | 88000 vizualizari
Aperitiv caltabosi

Ne pregatim pentru sarbatorile de iarnaaaaa!

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc
  • 100 g slanina
  • 3 linguri cu orez
  • 2 cepe mari taiate foarte marunt
  • sare, piper, cimbru,piper boabe, foaie de dafin           
  • un mat gros de porc

Mod de preparare

Matul se spala bine cu malai, se curata de grasime, se spala pe ambele parti. Intr-un castron se pune o ceapa taiata marunt, se adauga 1 lingura de sare mare si se freaca bine matul, lasandu-se apoi 30 minute acolo. Se scoate, se spala bine si asteapta sa fie umplut.

Compozitia: Se dau carnea si slanina prin masina de tocat si se amesteca cu orezul care a fost umflat in prealabil in apa, ceapa calita putin, sare, piper macinat, cimbru si putina zeama de carne sau apa.

Matele se umplu cu compozitia de carne, dar nu prea tare, caci la fiert orezul se umfla. Se pune apa la fiert cu putina sare, piper boabe si foaia de dafin. Cand apa da in clocot se introduce si caltabosul si se lasa sa fiarba la foc mic. In timp ce fierbe se inteapa din loc in loc cu nu ac gros, ca sa nu plesneasca.

Cand caltabosul se lasa la fundul vasului, este gata fiert. Se scoate din oala, se pune la rece si se serveste rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv caltabosi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Caltabosi moldovenesti

Postat de miha

Caltabosi moldovenesti

Carnea si slanina se dau prin masina de tocat si se amesteca cu orezul care a fost umflat in prealabil in apa, ceapa usor calita, sare, piper, cimbru si putina zeama de carne sau apa. Matul se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.11.2009, 15:37
La fel fac si eu! abia astept! ce pofta imi e Mie imi plac si reci si calzi
la 26.11.2009, 15:41
ce bine arata !
eu nu mananc de astea dar imi place sa le vad la altii recunosc!

mi s-a facut fff foame dar ma abtin ca vreau sa mananc si eu cu sotul in oras deseara ...foarte bine arata bunica, minunat!
la 26.11.2009, 16:11
eu il prefer cu zeama, si cu lamaie multa stoarsa!
la 26.11.2009, 18:18
Ce bun ar fi acum cu niste mustar (sau cu un gogosar murat umplut) si cu paine calda de casa!
la 26.11.2009, 19:20
Eu am fost doar privitoare, admiratoare si degustatoare, pana acum. Anul asta nu ma incumet sa fac. Doar o felicit pe Buni.

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking