Aperitiv chec cu mozarella, masline si cubulete de bacon

Postat de panacris in Aperitive / Garnituri
8 Mai 2020 | 2745 vizualizari
Aperitiv chec cu mozarella, masline si cubulete de bacon

Un aperitiv cu ce găsiți prin frigider/cămară, bun pentru pachețel sau chiar mesele de sărbătoare! Un nou preparat din seria Aluaturi de casă!  Și daaa, de data asta nu m-a folosi de niciun ajutor din suita slugoaielor Casei Zmeilor! ;) 

Ingrediente

  • Ouă 3 bucăți,
  • Făină albă 200 g,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Ulei de floarea soarelui 100 ml,
  • Lapte 100 ml,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat 1linguriță,
  • Mozzarella 100 g,
  • Măsline negre 40 g,
  • Măsline Kalamata 40 g,
  • Bucățele de bacon 50 g.
  • Pentru decor:
  • Parmesan ras 1 lingură.

Mod de preparare

Ouăle se bat energic într-un bol mai adânc, cu sarea. Apoi se cerne făina și praful de copt, se amestecă ușor până ce se înglobează.

Se adaugă uleiul, se amestecă, ușor, apoi laptele călduț, puțin, câte puțin continuându-se omogenizarea tuturor ingredientelor, până cee se obține un aluat mai grosuț.

Mozarella se taie cubulețe, măslinele se curăță de sâmburi și se toacă mărunt.

În aluatul de mai sus, se pun bucățelele de mozzarella, măslinele și cubulețele  de bacon,   se asezonează de piper și se amestecă ușor cu o spatula până ce se înglobează toate ingredientele.

Forma de chec se tapetează cu foaie de pergament sau puțin unt și făină, apoi se toarnă compoziția de chec aperitiv, se nivelează și se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 45 de minute la 180 grade. După ce a trecut testul scobitorii se scoate din cuptor și se presară parmesanul ras, cât checul este fierbinte.

Se lasă la răcorit în forma, apoi se servește simplu sau cu un sos aromat.

 Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chec cu mozarella, masline si cubulete de bacon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Aperitiv tarta cu branza si rosii

Postat de rocsi_1612

Aperitiv tarta cu branza si rosii

Aluatul: Intr-un bol cerneti faina, puneti drojdia si sarea. Turnati apa calduta, treptat si framantati. La final adaugati uleiul si framantati pana este incorporat. Il acoperiti cu un prosop...

Citeste continuarea

Briose cu ciuperci, cascaval si salam

Postat de Pungasa_Rogue

Briose cu ciuperci, cascaval si salam

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Intr-un castron se bat ouale, peste care se adauga laptele, uleiul, ciupercile clatite si scurse, cascavalul dat pe razatoarea mare si sarea....

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.05.2020, 21:40
O combinatie din asta chiar imi place
la 08.05.2020, 21:40
Numai bun pe maine dimineata la micul dejun!
la 08.05.2020, 21:57
Mi se par foarte bune checurile aperitiv...!
la 08.05.2020, 22:08
la 08.05.2020, 22:39
Chec din asta smananc si eu!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking