Aperitiv cu rosii in aluat de foitaj

Postat de silvi0ara in Aperitive / Garnituri
18 Ian 2011 | 5850 vizualizari
Aperitiv cu rosii in aluat de foitaj

Ingrediente

  • 2 foi aluat foietat
  • 400 gr rosii cherry
  • 50 gr ulei de masline
  • 1 lingurita amidon porumb
  • busuioc
  • oregano
  • 4-5 bilute mozzarella
  • 6-7 masline fara samburi
  • sare

 

Mod de preparare

Taiem rosiile in jumatati, le curatam de  samburi.

Amestecam rosiile cu amidonul (amidonul impiedica aluatul sa devina umed), uleiul de masline, busuiocul si oregano tocate marunt,maslinele taiate felii si sare dupa gust.

Taiem aluatul de foietatj cu o forma si le asezam in tava usor unsa cu ulei de masline.(eu am folosit tavile pentru briose)

Intepam fundul fiecarei forme cu o furculita si le umplem cu mixul de rosii. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15 minute. Dupa 15 minute scoatem tava, adaugam mozzarella taiata in cubulete mici si le mai lasam la copt pentru inca 4-5 minute.

Mie mi-au iesit 18 cosulete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu rosii in aluat de foitaj" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Aperitiv saratele cu sos pesto si cascaval

Postat de oanapl

Aperitiv saratele cu sos pesto si cascaval

Se decongelează aluatul la temperatura camerei. Se unge foaia de aluat cu un strat subţire de pesto, pe toată suprafaţa, apoi se presară caşcavalul dat prin răzătoarea mică. Se taie...

Citeste continuarea

Cosulete cu salata cu ciuperci

Postat de medioto59

Cosulete cu salata cu ciuperci

Fierbem ciupercile in apa cu sare atata cat sa se inmoaie usor. Le scurgem de apa si le lasam sa se racoreasca. Jumatate din cantitate o taiem marunt (cubulete sau fasii) ,restul le lasam ca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.01.2011, 15:46
O delicatesa
la 18.01.2011, 15:49
tare faine. Initial am crezut ca sunt ciuperci
la 18.01.2011, 15:51
ce frumoase sunt
la 18.01.2011, 15:55
Iaca-ta ca am venit la bunaciunuke astea Cate pot sa iau
la 18.01.2011, 15:57

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking