Aperitiv fritata/ Omleta cu asparagus si trufa neagra

Postat de ctlina in Aperitive / Garnituri
27 Iun 2018 | 1710 vizualizari
Aperitiv fritata/ Omleta cu asparagus si trufa neagra

O reteta deosebita astazi cu trufă neagra. Trufele sunt ciuperci comestibile clasa ascomycete din familia Tuberaceae, genul Tuber. Datorită dificultății în găsirea lor sunt numite și „diamantele pământului”, fiind foarte scumpe. Am avut sansa de a primi o  trufă neagra un Tuber melanosporum din regiunea Aveyron- Franța. Trufele negre sunt culese in ianuarie si februarie cand sunt in plina maturitate. Sunt sterilizate imediat dupa culegere intr-un borcan iar sucul lor poate fi folosit. Am utilizat-o pentru a face o 'fritata' - un fel de omleta italiana in care am adaugat sparanghel verde si rosii confiate. O reteta simpla si eficace, trufele sunt asociate foarte des cu ouale si omleta. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/05/fritata-omleta-cu-asparagus-si-trufa.html

Ingrediente

  • 3 oua
  • 6 fire de sparanghel verde
  • 1 ceapa salota
  • cateva lamele de trufa neagra
  • 1 lingura de suc de trufa neagra
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2-3 felii de rosii confiate
  • lapte
  • sare, piper

Mod de preparare

Curatati sparanghelul cu un cutit econom (lasati varful) si taiati baza.

Fierbeti-l 5-8 minute in apa fierbinte cu sare (depinde de grosimea lor).

Taiati ceapa salota marunt si rumeniti-o in uleiul incins, intr-o tigaie mica.

Bateti bine ouale cu un pic de lapte, adaugati sare si piper.

Adaugati lamelele si sucul de de trufa.

In tigaia unde ati rumenit ceapa, puneti peste ceapa sparanghelul scurs si taiat in 2 si rosiile confiate taiate bucatele.

Adaugati deasupra ouale.

Puneti la cuptorul incins la 180°C sub grill, 10 minute, intorcand-o dupa 5 minute.

O puteti face de asemenea pe foc.

Serviti-o fierbinte sau rece.

Este delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv fritata/ Omleta cu asparagus si trufa neagra" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinte cu branza si cascaval la tigaie

Postat de RuxyRux

Placinte cu branza si cascaval la tigaie

Aluatul nu necesita crestere. Untul se topeste apoi se amesteca cu branza faramitata si chimenul, se adauga iaurtul, ouale si faina plus drojdia. Se framanta un aluat care se infaineaza usor si...

Citeste continuarea

Cosulete sarate cu costita si legume

Postat de retetele_tinei

Cosulete sarate cu costita si legume

Ouale se bat cu putina sare. Peste ouale batute se pun:smantana,si lingura de formaggio. Dupa se spala si se taie marunt si se pun peste oua:ardeiul,zucchina,si patrunjelul.Se ia o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.06.2018, 10:44
la 28.06.2018, 10:53
Un mic dejun excelent!
la 28.06.2018, 11:12
la 28.06.2018, 11:16
Bună, fritata asta...!
la 28.06.2018, 13:38
Imi place~

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking