Aperitiv fritata/ Omleta cu asparagus si trufa neagra

Postat de ctlina in Aperitive / Garnituri
27 Iun 2018 | 1734 vizualizari
Aperitiv fritata/ Omleta cu asparagus si trufa neagra

O reteta deosebita astazi cu trufă neagra. Trufele sunt ciuperci comestibile clasa ascomycete din familia Tuberaceae, genul Tuber. Datorită dificultății în găsirea lor sunt numite și „diamantele pământului”, fiind foarte scumpe. Am avut sansa de a primi o  trufă neagra un Tuber melanosporum din regiunea Aveyron- Franța. Trufele negre sunt culese in ianuarie si februarie cand sunt in plina maturitate. Sunt sterilizate imediat dupa culegere intr-un borcan iar sucul lor poate fi folosit. Am utilizat-o pentru a face o 'fritata' - un fel de omleta italiana in care am adaugat sparanghel verde si rosii confiate. O reteta simpla si eficace, trufele sunt asociate foarte des cu ouale si omleta. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/05/fritata-omleta-cu-asparagus-si-trufa.html

Ingrediente

  • 3 oua
  • 6 fire de sparanghel verde
  • 1 ceapa salota
  • cateva lamele de trufa neagra
  • 1 lingura de suc de trufa neagra
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2-3 felii de rosii confiate
  • lapte
  • sare, piper

Mod de preparare

Curatati sparanghelul cu un cutit econom (lasati varful) si taiati baza.

Fierbeti-l 5-8 minute in apa fierbinte cu sare (depinde de grosimea lor).

Taiati ceapa salota marunt si rumeniti-o in uleiul incins, intr-o tigaie mica.

Bateti bine ouale cu un pic de lapte, adaugati sare si piper.

Adaugati lamelele si sucul de de trufa.

In tigaia unde ati rumenit ceapa, puneti peste ceapa sparanghelul scurs si taiat in 2 si rosiile confiate taiate bucatele.

Adaugati deasupra ouale.

Puneti la cuptorul incins la 180°C sub grill, 10 minute, intorcand-o dupa 5 minute.

O puteti face de asemenea pe foc.

Serviti-o fierbinte sau rece.

Este delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv fritata/ Omleta cu asparagus si trufa neagra" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rulouri de dovlecel si zucchini umplute cu crema de branza la cuptor

Postat de panacris

Rulouri de dovlecel si zucchini umplute cu crema de branza la cuptor

Dovleceii se spală, apoi se curăță de coajă partial, cu curățătorul de citrice (opțional). Apoi se taie la capete și se taie cu ajutorul unui cuțit, curățător de legume sau...

Citeste continuarea

Placinte Marocane umplute cu pui (reteta video)

Postat de bucatarie_marocana

Placinte Marocane umplute cu pui (reteta video)

Acum vom face umplutura: Puneti carnea intr-un bol, adaugati ceapa ,boia de ardei, zaharul, piperul, sarea si uleiul de masline ,apoi amestecati toate aceste ingrediente. Mai adaugati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.06.2018, 10:44
la 28.06.2018, 10:53
Un mic dejun excelent!
la 28.06.2018, 11:12
la 28.06.2018, 11:16
Bună, fritata asta...!
la 28.06.2018, 13:38
Imi place~

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking