Ingrediente
- Pentru lipii:
- 500 g faina
- 2 lg untura solida
- 1/2 lg-ta sare
- 1 lg-ta bicarbonat de sodiu ( nu e nevoie sa-l stingeti cu otet)
- lapte cat cuprinde (cam 200-250 ml)
- Pentru umplutura:
- 4 cartofi dulci (1,7 kg)
- patrunjel
- cabanosi
- cascaval
- ulei (pentru cabanosi)
Mod de preparare
Cartofii dulci se spala bine si se fierb in coaja sau se fac la cuptor. Se fierb 1 ora si se curata de coaja, se zdrobesc, se amesteca cu patrunjel tocat si, cine doreste, adauga sare (eu nu am pus). Se pun in frigider, dupa ce s-au racit (sunt mai buni, daca stau la rece).
Cascavalul se rade fin. Cabanosii se taie rondele si se prajesc ( se poate folosi orice carnat).
Pentru lipii- se amesteca toate ingredientele si se mai adauga (daca trebuie) lapte sau faina, pana rezulta un aluat moale, nelipicios. Se pune in frigider 30 minute. Aluatul de lipii se imparte in 4 bucati (care se intind in cercuri mari) si se gatesc intr-o tigaie (unsa cu ulei) ,la foc potrivit,pe ambele parti.
Pe jumatate din lipie se pune umplutura de cartofi, cabanosi si cascaval si se acopera cu cealalta jumatate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv lipii cu cartofi dulci si cabanosi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|