Aperitiv lipii cu cartofi dulci si cabanosi

Postat de cristina1985 in Aperitive / Garnituri
14 Sep 2018 | 2143 vizualizari
Aperitiv lipii cu cartofi dulci si cabanosi

Ingrediente

  • Pentru lipii:
  • 500 g faina
  • 2 lg untura solida
  • 1/2 lg-ta sare
  • 1 lg-ta bicarbonat de sodiu ( nu e nevoie sa-l stingeti cu otet)
  • lapte cat cuprinde (cam 200-250 ml)
  • Pentru umplutura:
  • 4 cartofi dulci (1,7 kg)
  • patrunjel
  • cabanosi
  • cascaval
  • ulei (pentru cabanosi)

Mod de preparare

Cartofii dulci se spala bine si se fierb in coaja sau se fac la cuptor. Se fierb 1 ora si se curata de coaja, se zdrobesc, se amesteca cu patrunjel tocat si, cine doreste, adauga sare (eu nu am pus). Se pun in frigider, dupa ce s-au racit (sunt mai buni, daca stau la rece).

Cascavalul se rade fin. Cabanosii se taie rondele si se prajesc ( se poate folosi orice carnat).

Pentru lipii- se amesteca toate ingredientele si se mai adauga (daca trebuie) lapte sau faina, pana rezulta un aluat moale, nelipicios. Se pune in frigider 30 minute. Aluatul de lipii se imparte in 4 bucati (care se intind in cercuri mari) si se gatesc intr-o tigaie (unsa cu ulei) ,la foc potrivit,pe ambele parti.

Pe jumatate din lipie se pune umplutura de cartofi, cabanosi si cascaval si se acopera cu cealalta jumatate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv lipii cu cartofi dulci si cabanosi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

Postat de rocsi_1612

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

Spalam ciupercile, indepartam cozile si le stergem cu un servetel. Ceapa verde o taiem rondele, mararul verde il tocam marunt. Ricotta o rasturnam intr-un bol, o amestecam cu parmezanul ras,...

Citeste continuarea

Trandafiri din aluat cu carne

Postat de Constelatialeu

Trandafiri din aluat cu carne

Mai intai pregatim umplutura .Taiem ardeiul cubulete mici,frunzele de ceapa verde le taiem marunt,apoi le amestecam cu ardeiul si carnea tocata si le punem intr-o tigaie si le calim,pana se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.09.2018, 19:03
la 14.09.2018, 19:25
Mi-ar plăcea să gust o lipie din asta...!
la 14.09.2018, 19:33
Mulțumesc!
la 14.09.2018, 19:41
la 14.09.2018, 20:35
Foarte bune!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking