Aperitiv maltez- Pastizz Ricotta

Postat de ctlina in Aperitive / Garnituri
1 Oct 2017 | 4272 vizualizari
Aperitiv maltez- Pastizz Ricotta

Pastizzi sunt fabricati de peste 500 ani in Malta si apar in cartile de epoca ai Cavalerii Ordinului. Aceste aperitive crocante se mananca fara foame si sunt disponibile aproape peste tot în Malta pe standuri mici sau în cafenele. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/07/aperitiv-maltez-pastizz-ricotta.html

Ingrediente

  • 200 gr de branza Ricotta
  • 1 aluat foietaj
  • sare
  • piper, oregano sec, seminte de mac (opțional)

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 180° C. Puneti ricotta intr-un castron..

Adaugati sare si frecati (se pune numai sare in reteta de origine, eu am adaugat un pic de piper si de oregano uscat).

Taiati aluatul in patrate de 8-10 cm.

Puneti o lingurita de umplutura in centrul lor.

Inchideti patratele, apropiati, lipiti extremitatile patratului 2 cate 2 si intoarceti-le un pic.

Dati la cuptor timp de 30 de minute.

Nu trebuie sa fie prea rumenite, trebuie sa ramane albe.

Caldute sunt un regal.

 

Bun Pastizz!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv maltez- Pastizz Ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Aperitiv mini omlete cu telemea

Postat de eumimi

Aperitiv mini omlete cu telemea

Punem ouale intr-un bol si adaugam branza data pe razatoarea mare. Adaugam si ceapa verde tocata marunt, uleiul si laptele si amestecam bine. Adaugam ultima data faina, sare si un praf de piper....

Citeste continuarea

Tarta foietaj aperitiv

Postat de RuxyRux

Tarta foietaj aperitiv

Blatul se prepara usor, framantand intr-un vas toate ingredientele( untul se da pe razatoare), aluatul rezultat se infaineaza usor si se impacheteaza in folie de prospetime...se da la rece pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.10.2017, 15:44
Cred ca au fost foarte bune
la 01.10.2017, 15:51
Mai rar ne este dat să vedem, măcar, dacă nu să și gustăm astfel de specialități!
la 01.10.2017, 16:06
la 01.10.2017, 16:20
Foarte interesant!
la 01.10.2017, 17:05

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking