Aperitiv maltez- Pastizz Ricotta

Postat de ctlina in Aperitive / Garnituri
1 Oct 2017 | 4232 vizualizari
Aperitiv maltez- Pastizz Ricotta

Pastizzi sunt fabricati de peste 500 ani in Malta si apar in cartile de epoca ai Cavalerii Ordinului. Aceste aperitive crocante se mananca fara foame si sunt disponibile aproape peste tot în Malta pe standuri mici sau în cafenele. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/07/aperitiv-maltez-pastizz-ricotta.html

Ingrediente

  • 200 gr de branza Ricotta
  • 1 aluat foietaj
  • sare
  • piper, oregano sec, seminte de mac (opțional)

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 180° C. Puneti ricotta intr-un castron..

Adaugati sare si frecati (se pune numai sare in reteta de origine, eu am adaugat un pic de piper si de oregano uscat).

Taiati aluatul in patrate de 8-10 cm.

Puneti o lingurita de umplutura in centrul lor.

Inchideti patratele, apropiati, lipiti extremitatile patratului 2 cate 2 si intoarceti-le un pic.

Dati la cuptor timp de 30 de minute.

Nu trebuie sa fie prea rumenite, trebuie sa ramane albe.

Caldute sunt un regal.

 

Bun Pastizz!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv maltez- Pastizz Ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Clatite cu ficatei si piept de pui

Postat de gicuta69

Clatite cu ficatei si piept de pui

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se prajesc clatitele care trebuie sa fie   un pic mai groase. Mie   mi-au iesit 7 clatite, acum depinde si de marimea  ...

Citeste continuarea

Placinta greceasca cu branza feta

Postat de RuxyRux

Placinta greceasca cu branza feta

Foile de aluat se dezgheata. Fiecare foaie se intinde cu sucitorul la dimensiunea tavii pe o foaie de copt. Intr-un bol se amesteca branza feta cu smantana, cu untul topit,  cu ouale,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.10.2017, 15:44
Cred ca au fost foarte bune
la 01.10.2017, 15:51
Mai rar ne este dat să vedem, măcar, dacă nu să și gustăm astfel de specialități!
la 01.10.2017, 16:06
la 01.10.2017, 16:20
Foarte interesant!
la 01.10.2017, 17:05

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking