Aperitiv mini tarte cu drob de pui, in foietaj

Postat de ancutsa in Aperitive / Garnituri
29 Aug 2020 | 3192 vizualizari
Aperitiv mini tarte cu drob de pui, in foietaj

Am făcut mai demult drob în foietaj și toată lumea a fost încântată, e crocant și gustos, nu-ți mai trebuie pâine, doar că atunci l-am pregătit cu ficat de porc, care e consistent și parcă greoi. De data aceasta, am pregătit niște mini tarte cu drob din pate de pui (cantitate rămasă de la un pate de casă pregătit anterior) și orez cu legume (ceapă, morcov). A ieșit mai lejer, ca de vară, mai ușor de mâncat.

Ingrediente

  • 10 foi de foietaj,
  • 200 g paté de pui (de casă),
  • 140 g orez,
  • 1 ceapă albă,
  • 1 morcov,
  • 1 ou,
  • 5 linguri ulei,
  • Sare, după gust,
  • caşcaval ras, după gust

Mod de preparare

 

 Amesteci patéul de ficat (de casă sau cumpărat) cu orezul și legumele călite anterior într-o crăticioară cu puțin ulei și înăbușite cu puțină apă (fierte maxim 15 minute). Poți alege ce legume vrei. Eu am ales morcov și ceapă.

Adaugi un ou, un praf de sare și amesteci bine cu o furculiță.

Împăturești o foaie de foietaj, o ungi cu puțin ulei doar pe jumătate, o împăturești și o ungi iar doar pe jumătate, apoi o împăturești cât să încapă în forma de mini tartă.

Folosești o foaie de foietaj per mini tartă, așadar stabilește dinainte câte porții dorești. Eu am făcut 10 mini tarte (coapte în serii, pentru că am avut doar 5 forme).

Umpli mini tartele cu amestecul de drob.

Le așezi în tavă și presari cașcaval ras, după plac.

Le dai la cuptor, la foc mediu, pentru aprox 25 de minute (sau până când caşcavalul de deasupra s-a rumenit).

 

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/08/mini-tarte-cu-drob-de-pui-in-foietaj.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv mini tarte cu drob de pui, in foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cartofi cu kaiser, usturoi si cascaval, la tigaie

Postat de Patricia_Iordache_79

Cartofi cu kaiser, usturoi si cascaval, la tigaie

Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem felii subtiri. Ii punem intr-o tigaie in care am incins uleiul. Dupa aproximativ 5 minute, adaugam kaiser-ul taiat cubulete. Amestecam si lasam...

Citeste continuarea

Mic dejun moţesc

Postat de Corina33

Mic dejun moţesc

Cartofii - daca aveti din cei mai mici sunt mai usor de portionat - se curata, se spala si se taie cubulete. Se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei incins. Sunculita se taie cuburi - daca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.08.2020, 17:58
la 29.08.2020, 18:22
O idee interesanta! Cred ca au iesit foarte bune!
la 29.08.2020, 19:53
Yamiiii
la 30.08.2020, 01:40
Minunate
la 30.08.2020, 09:48

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking