Aperitiv pariziene umplute cu loboda rosie

Postat de Valclaudia in Aperitive / Garnituri
31 Mai 2017 | 2847 vizualizari
Aperitiv pariziene umplute cu loboda rosie

reteta pentru picnic

Ingrediente

Umplutura:

  •  cca 500 gr. frunze loboda rosie (desprinse de pe tulpini)
  • 30 ml ulei
  • sare si piper dupa gust
  • 4 linguri de gris

Aluatul:

  • 1 cub de drojdie
  • 1 lingurita zahar tos
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 250 ml apa calduta
  • cca 550-600 gr faina alba
  • 20 ml ulei

In plus:

  • 1 ou de casa
  • seminte de susan

Mod de preparare

Desprindem frunzele de loboda de pe tulpini, le spalam bine si le taiem fasii, apoi le punem la calit in putin ulei. Presaram sare si piper, dupa gust, amestecam din cand in cand si lasam la foc, pana scade apa lasata si ramane doar uleiul. Punem grisul, amestecam si lasam la racit.

Drojdia se zdrobeste intre degete, intr-un vas incapator, punem sarea si zaharul, adaugam apa calduta si faina, apoi framantam un aluat elestic.

La final, adaugam uleiul si framantam pana se desprinde aluatul de pe maini.

Acoperim aluatul cu un prosop curat de bucatarie si il lasam in loc ferit de curenti, la dospit, pana isi tripleaza volumul.

Preincalzim cuptorul la 175 grade C.

Impartim aluatul in 9 parti egale.

Fiecare parte, o intindem cu sucitorul pe masa de lucru infainata, vezi foto, la baza, asezam umplutura de loboda, in partea opusa taiem aluatul in fasii paralele si rulam strans, asa incat sa nu se scurga din umplutura in tava.

Ungem parizienele cu ou batut, presaram seminte de susan si dam la copt pentru 30-35 minute, pana se umfla si se rumenesc frumos.

Se pot servi fierbinti, calde sau reci...

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pariziene umplute cu loboda rosie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Omleta cu carnati de bere si branza de burduf

Postat de MotanLaOale

Omleta cu carnati de bere si branza de burduf

Carnatii de bere se cresteaza si se pun la prajit intr-o lingura de ulei. Ouale se bat cu laptele. Se adauga in ouale batute si branza de burduf si piper (sare nu a fost nevoie). Cand...

Citeste continuarea

Aperitiv tartine cu branza, avocado si diverse combinatii

Postat de autodiag

Aperitiv tartine cu branza, avocado si diverse combinatii

Fructul de avocado se taie longitudinal pe jumatate. Se rotesc cele doua jumatati in sens invers, se despart si se inlatura samburele. Cu ajutorul unei linguri se scoate miezul din coaja. Daca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.05.2017, 08:56
interesanta reteta!
la 31.05.2017, 09:54
Servesc si eu unul!
la 31.05.2017, 11:06
Bune de pus și la pachet!
la 31.05.2017, 11:27
la 31.05.2017, 18:13
Buneeee!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking