Aperitiv placinta intinsa, cu branza

Postat de trifadalia in Aperitive / Garnituri
13 Iun 2018 | 6678 vizualizari
Aperitiv placinta intinsa, cu branza

Este o placinta cu un aluat elastic care trebuie foarte bine intins si rasucita cu o fata de masa. Foaia intinsa se umpe cu ce se doreste (eu de data aceasta am umplut-o cu branza sarata si marar), apoi se ruleaza avand forma unei foi de placinta din comert doar ca cele din comert sunt mai tari si nu e nevoie de fata de masa pentru rulare, iar aceasta este foarte elastica si se rupe usor.

Ingrediente

  • 800 gr de faina
  • 500 ml apa
  • 1 lingurita de otet
  • 1 lingurita de sare
  • ulei sau untura pentru intins
  • pentru umplutura 1 kg branza sarata razuita
  • 1 legatura de marar
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

 Se pune faina intr-un castron, in mijlocul ei facandu-se o gaura in care se adauga apa, sarea si otetul pana se formeaza aluatul elastic care se imparte in 2-3 bucati si se unge deasupra cu ulei sau untura ( sunt mai fragede) si se lasa sa intre in ele grasimea unsa. Apoi se trece la intinsul placintei pe fata de masa, se pune umplutura si se ruleaza.

Se pune in tava si se unge deaspra cu ou si ulei. Se pune la copt 45 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta intinsa, cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv placinta cu branza, ardei si marar la Panini Maker Breville

Postat de autodiag

Aperitiv placinta cu branza, ardei si marar la Panini Maker Breville

Se cerne faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia. Se lasa sa se odihneasca 10 minute. Dupa aceea, se adauga oul, sarea, zaharul si otetul. Intr-un craticior se pun untul si laptele si...

Citeste continuarea

Tarta cu ghebe

Postat de simona72

Tarta cu ghebe

Carnea fiarta o taiem bucatele si o rumenim usor in unt si ulei intr-o tigaie. Adaugam ciupercile taiate mai mare,lasam sa mai scada putin din apa lasata, adaugam pasta de ardei copt si iute,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.06.2018, 15:34
Dacă e cu brânză sărată și cu mărar, îmi place foarte mult!
la 13.06.2018, 16:23
Buna!
la 13.06.2018, 16:27
la 13.06.2018, 20:12
la 13.06.2018, 20:35

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking