Ingrediente
- Aluat:
- 330 ml lapte
- 1 cub de drojdie proaspata
- 2 lingurite de ulei
- 2 lingurite de sare
- 3 lingurite de zahar
- faina 500 gr
- Ingrediente pentru umplutura:
- 500 grame branza mixta (oaie+vaca)
- 6 oua.
- Ingrediente pentru uns placinta:
- 1 ou
- 1 iaurt
- 2 linguri de ulei
Mod de preparare
Am facut aluatul la masina de paine la programul 8 Dough 1:30h, program de framantat si dospit. Dam pe razatoare branza si o amestecam cu ouale batute. Dupa ce aluatul este gata, il scoatem din cuva aparatului si il framantam putin.
Impartim aluatul in 3 si incepem sa il intindem intr-o foaie subtire cu sucitorul. Punem compozitia de branza cu ou pe jumatate din foaie, aducem cealalta jumatate de aluat deasupra si incretim usor.Transferam cu grija placinta in tava tapetata cu hatie de copt. Procedam la fel si cu restul foilor.
Pe deasupra punem iaurtul amestecat cu oul batut si uleiul. Dam la cuptor pentru cca 45 minute la 200 grade. Pudram placinta cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta sarata creata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|