Ingrediente
- 1 ou mare
- 250 gr branza sarata, veche
- 125 gr unt cu 82% grasime
- 50 gr untura
- 125 gr iaurt
- semințe de chimen
- 675 gr făină
Mod de preparare
Se amesteca untul moale cu branza sarata, untura, oul si iaurtul.
Se mixeaza cu un mixer pentru a se omogeniza.
Apoi se adauga chimenul si faina, treptat si rezulta un aluat nu foarte ferm, dar nelipicios.
Se da aluatul la rece pentru 30 de minute, acoperit cu folie.
Apoi se imparte in 18-20 de sfere care se aplatizeaza pe rand si se introduc in formele ușor unse si incinse, in prealabil.
Se coc saratelele pana devin rumene.
Forma de saratele care se foloseste pe flacara, se va intoarce de pe o parte pe cealalta, pentru a se rumeni saratelele uniform.
Se servesc fie calde, fie reci, cu un pahar de lapte, iaurt, sau o cana de ceai.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv saratele cu branza sarata si seminte de chimen" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|