Aperitiv saratele cu branza sarata si seminte de chimen

Postat de AdrianUdrea in Aperitive / Garnituri
28 Dec 2018 | 1854 vizualizari
Aperitiv saratele cu branza sarata si seminte de chimen

Azi am pregatit, impreuna cu Meri si Dan, niste saratele tare gustoase. Am lucrat la doua forme de copt saratele, Meri la cel de pe flacara aragazului, eu la cel electric, iar Dan degusta din fiecare sa vada care sunt mai bune. Cele din forma de pe flacara au iesit mai subtiri si mai crocante, ca adevaratele saratele, iar cele din aparatul electric, mai groase putin, dar tot bune.  

Ingrediente

  • 1 ou mare
  • 250 gr branza sarata, veche
  • 125 gr unt cu 82% grasime
  • 50 gr untura
  • 125 gr iaurt
  • semințe de chimen
  • 675 gr făină

Mod de preparare

Se amesteca untul moale cu branza sarata, untura, oul si iaurtul.

Se mixeaza cu un mixer pentru a se omogeniza.

Apoi se adauga chimenul si faina, treptat si rezulta un aluat nu foarte ferm, dar nelipicios.

Se da aluatul la rece pentru 30 de minute, acoperit cu folie.

Apoi se imparte in 18-20 de sfere care se aplatizeaza pe rand si se introduc in formele ușor unse si incinse, in prealabil.

Se coc saratelele pana devin rumene.

Forma de saratele care se foloseste pe flacara, se va intoarce de pe o parte pe cealalta, pentru a se rumeni saratelele uniform. 

Se servesc fie calde, fie reci, cu un pahar de lapte, iaurt, sau o cana de ceai.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv saratele cu branza sarata si seminte de chimen" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Tarta de mamaliguta cu branza

Postat de RuxyRux

Tarta de mamaliguta cu branza

Preparam mamliguta in modul in care suntem obisnuiti, va trebui sa iasa potrivit de vartoasa si nu moale. Punem in forma de tarta o foaie pergament sau putem renunta si in acest caz o vom unge...

Citeste continuarea

Aperitiv carnaciori cabanos in foietaj

Postat de AdrianUdrea

Aperitiv carnaciori cabanos in foietaj

Aluatul de foietaj se lasa la dezghetat, apoi se despacheteaza si se folosesc foile cu ou batut cat sunt impachetate, fara a le intinde mai mult. Se ung foile cu ketchup, se presara chimen si...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 28.12.2018, 18:12
Eu vreau ca Dan! Sa gust din fiecare! tare bune-s!
la 28.12.2018, 18:20
Bună idee! N-am mai făcut de câțiva ani buni
la 28.12.2018, 18:26
Atât de bune au ieșit, că s-au cam terminat Cred că le repetăm zilele astea
la 28.12.2018, 18:53
Cele mai bune!
la 28.12.2018, 19:06
bune bune

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking