Aperitiv saratele cu branza sarata si seminte de chimen

Postat de AdrianUdrea in Aperitive / Garnituri
28 Dec 2018 | 6864 vizualizari
Aperitiv saratele cu branza sarata si seminte de chimen

Azi am pregatit, impreuna cu Meri si Dan, niste saratele tare gustoase. Am lucrat la doua forme de copt saratele, Meri la cel de pe flacara aragazului, eu la cel electric, iar Dan degusta din fiecare sa vada care sunt mai bune. Cele din forma de pe flacara au iesit mai subtiri si mai crocante, ca adevaratele saratele, iar cele din aparatul electric, mai groase putin, dar tot bune.  

Ingrediente

  • 1 ou mare
  • 250 gr branza sarata, veche
  • 125 gr unt cu 82% grasime
  • 50 gr untura
  • 125 gr iaurt
  • semințe de chimen
  • 675 gr făină

Mod de preparare

Se amesteca untul moale cu branza sarata, untura, oul si iaurtul.

Se mixeaza cu un mixer pentru a se omogeniza.

Apoi se adauga chimenul si faina, treptat si rezulta un aluat nu foarte ferm, dar nelipicios.

Se da aluatul la rece pentru 30 de minute, acoperit cu folie.

Apoi se imparte in 18-20 de sfere care se aplatizeaza pe rand si se introduc in formele ușor unse si incinse, in prealabil.

Se coc saratelele pana devin rumene.

Forma de saratele care se foloseste pe flacara, se va intoarce de pe o parte pe cealalta, pentru a se rumeni saratelele uniform. 

Se servesc fie calde, fie reci, cu un pahar de lapte, iaurt, sau o cana de ceai.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv saratele cu branza sarata si seminte de chimen" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv placinte cu ceapa verde

Postat de mitinita

Aperitiv placinte cu ceapa verde

Intr-un bol se amesteca faina, apa si sarea si se framanta pana se obtine un aluat elastic. Se pune apa treptat, cantitatea s-ar putea sa difere in functie de tipul de faina folosit. Ceapa...

Citeste continuarea

Aperitiv rulada cu spanac si branza

Postat de lucy2002

Aperitiv rulada cu spanac si branza

Am ales spanacul, l-am spalat foarte bine si l-am pus la foc intr-o cratita cu apa si jumatate lingurita de sare. Dupa ce a fiert, l-am pus la scurs si l-am blenduit. Peste spanac am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.12.2018, 18:12
Eu vreau ca Dan! Sa gust din fiecare! tare bune-s!
la 28.12.2018, 18:20
Bună idee! N-am mai făcut de câțiva ani buni
la 28.12.2018, 18:26
Atât de bune au ieșit, că s-au cam terminat Cred că le repetăm zilele astea
la 28.12.2018, 18:53
Cele mai bune!
la 28.12.2018, 19:06
bune bune

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking