Aperitiv tort Mozzarella
Postat de RODIMUR
Se spală roșiile și se șterg cu un prosop de hârtie. Se spală măslinele, se scurg de apă și se șterg, de asemenea. Se spală sub jet ușor de apă frunzele proaspete de...
Citeste continuareaGustoasa si satioasa aceasta omleta spaniola cu cartofi si bacon, potrivita pentru un mic dejun de weekend!
Ingrediente
Mod de preparareMai intai ne ocupam de cartofi. Ii curatam ii spalam si ii feliem mai grosier. Punem ulei la incins si prajim cartofii, intorcandu-i usor pe toate partile. Ii scoatem apoi pe prosoape absorbante și ii lasam sa se raceasca usor. Intr-o alta tigaie incapatoare, unsa putin cu ulei, asezam feliile de bacon, pe care le impletim pe toata suprafata tigaii. Punem tigaia pe foc mediu si lasam baconul sa se rumeneasca usor, pentru cateva minute. Asezam cartofii peste bacon si turnam peste ei ouale bine amestecate, cu sare si piper. Punem un capac deasupra tigaii, si lasam tortilla sa se prepare pana cand ouale se incheaga si la suprafata. Cu o paleta, desfacem usor marginile omletei, apoi inclinam tigaia si lasam omleta sa alunece pe un platou cu diametrul mai mare decat al tigaii. Asezam apoi tigaia peste omleta si rasturnam omleta in ea, introducand o mana sub platou, iar cu cealalta mana tinem tigaia. Punem din nou tigaia pe foc pentru 1 minut, sa se rumeneasca omleta si pe cealalta parte. Servim omleta spaniola cu legume proaspete, branza, iaurt, sau dupa preferintele fiecaruia. Este oricum, delicioasa! Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tortilla cu cartofi si bacon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|
Postat de RODIMUR
Se spală roșiile și se șterg cu un prosop de hârtie. Se spală măslinele, se scurg de apă și se șterg, de asemenea. Se spală sub jet ușor de apă frunzele proaspete de...
Citeste continuareaPostat de merisor67
Intindem usor foaia de aluat, dezghetata complet si o taiem in patrate cam cat sa incapa in formele de briose. Mie mi-au iesit 12 patrate. Asezam patratele in formele de briose adunandu-le mai...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|