Ingrediente
- 2 oua
- 50 g unt topit
- 100 ml lapte
- 100 ml apa minerala
- 180 - 200 g faina de grau
- 1 plic praf de copt
- 100 g cascaval
- 15 masline verzi, umplute
- sare
- piper
Mod de preparare
Spargem ouale, separam galbenusurile, iar albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin spuma tare. Adaugam galbenusurile, apoi untul lichid, laptele si apa minerala, mixand dupa fiecare ingredient adaugat.
Cernem faina si o amestecam cu praful de copt, dupa care o adaugam in amestecul de mai sus si omogenizam.
Feliem maslinele, radem cascavalul si le incorporam in aluatul de mai sus.
Conectam aparatul de wafe la prize si ungem placile cu ulei sau unt.
Cand placile sunt suficient de incinse turnal cate un polonic din aluat in mijlocul formelor de wafe, inchidem capacul si coacem wafele la treapta a 4-a ( asa le-am copt eu )
Cand wafele se coc, incep sa se umfle si sa ridice capacul aparatului de wafe, semn ca putem verifica daca le putem scoate, in functie de cat de rumene le dorim.
Scoatem wafele pe o farfurie si le servim calde sau reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv wafe cu cascaval si masline" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|