Aperitiv wafe cu cascaval si masline

Postat de Ina in Aperitive / Garnituri
8 Oct 2017 | 4098 vizualizari
Aperitiv wafe cu cascaval si masline

Zilele acestea mi-am adus aminte ca am un aparat de wafe pe undeva, pe care l-am folosit o singura data, la achizitionare, adica acum vreo… 3 ani :D .  Asa ca l-am cautat prin dulapuri, l-am gasit si , cum  am vrut sa fac niste wafe aperitiv care sa mearga luate si la serviciu,   am zis sa raspund iar provocarii Bucataras si am folosit ca ingredient secret : cascavalul .

Ingrediente

  • 2 oua
  • 50 g unt topit
  • 100 ml lapte
  • 100 ml apa minerala
  • 180 - 200 g faina de grau
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g cascaval
  • 15 masline verzi, umplute
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Spargem ouale, separam galbenusurile, iar albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin spuma tare. Adaugam galbenusurile, apoi untul lichid, laptele si apa minerala, mixand dupa fiecare ingredient adaugat.

Cernem faina si o amestecam cu praful de copt, dupa care o adaugam in amestecul de mai sus si omogenizam.

Feliem maslinele, radem cascavalul si le incorporam in aluatul de mai sus.

Conectam aparatul de wafe la prize si ungem placile cu ulei sau unt.

Cand placile sunt suficient de incinse turnal cate un polonic din aluat in mijlocul formelor de wafe, inchidem capacul si coacem wafele la treapta a 4-a ( asa le-am copt eu )

Cand wafele se coc, incep sa se umfle si sa ridice capacul aparatului de wafe, semn ca putem verifica daca le putem scoate, in functie de cat de rumene le dorim.

Scoatem wafele pe o farfurie si le servim calde sau reci.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv wafe cu cascaval si masline" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de oua de Paste vopsite cu coji de ceapa

Postat de Caty

Reteta de oua de Paste vopsite cu coji de ceapa

Iata cum se prepara Reteta de oua de Paste vopsite cu coji de ceapa Degresam ouale cu un burete si putin detergent de vase, cu apa rece. Le clatim bine. Spalam si verdeata.  Acum punem...

Citeste continuarea

Clatite cu branza telemea si malai

Postat de merisor67

Clatite cu branza telemea si malai

Amestecăm ouăle, până devin ușor spumoase, adăugăm uleiul, apa minerală, imediat bicarbonatul, pentru a se stinge în aciditatea apei, apoi brânza dată pe răzătoare,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.10.2017, 17:58
Faine! Unde ne inscriem? ))
la 08.10.2017, 17:59
La secretariat! Ce facultate vrei sa faci? ))
la 08.10.2017, 18:02
Bune, bune!
la 08.10.2017, 18:05
))))))
la 08.10.2017, 18:05
As lua si eu din astea la serviciu! Super arata!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking