Aperitive cu branza

Postat de Antonia in Aperitive / Garnituri
14 Oct 2011 | 5976 vizualizari
Aperitive cu branza

Mama pregatea in copilarie pasta cu branza, boia si seminte de chimen pentru tartine (foarte gustoasa). Pornind de la aceasta idee (excelenta de altfel pentru tartine servite la micul dejun), am pregatit pe post de aperitive aceste mici sfere cu branza si patrunjel.

Ingrediente

  • 180 g branza de vaca
  • 30 g unt (la temperatura camerei - moale insa nu topit)
  • 1 lingurita smantana
  • boia de ardei dulce
  • piper alb
  • sare de mare fin macinata
  • 4 1/2 lingurite frunze de patrunjel maruntite

Mod de preparare

Se amesteca intr-un bol branza de vaca, untul si smantana cu ajutorul unei linguri din lemn, pana la obtinerea unui amestec omogen.

Se condimenteaza amestecul cu sare, piper alb, boia de ardei dulce (dupa gust) si 1/2 lingurita frunze de patrunjel maruntite. Se amesteca toate ingredientele cu ajutorul unei linguri din lemn, pana la omogenizarea compozitiei.

Din amestecul obtinut se modeleaza mici sfere (cu diametrul dorit) care apoi se tapeteaza cu frunze de patrunjel maruntite (rostogoliti usor sferele cu branza prin frunzele de patrunjel maruntite asezate pe o farfurie).

Se pastreaza la frigider aproximativ 20 - 30 de minute inainte de a fi servite.

                           Va doresc zile frumoase alaturi de cei dragi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive cu branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

Postat de Bucataras

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

Cum se prepara Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă: Încălzește cuptorul la 190 de grade Celsius. Într-o tigaie, încinge uleiul de măsline și...

Citeste continuarea

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

Postat de rocsi_1612

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

Iata cum se prepara Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos Blatul: Separati ouale. Amestecati galbenusurile cu uleiul, sana, parmezan. Puneti sare, piper,...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Comentarii

la 14.10.2011, 16:41
Bine ai venit la noi!
la 14.10.2011, 16:45
foarte bune!bine ai venit in gasca bucatarasilor
la 14.10.2011, 16:52
bun venit
la 14.10.2011, 16:54
bune bune
la 14.10.2011, 17:18
Bun venit!

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking