Ingrediente
“Acadele” de mozzarella si rosii cherry
- Mozzarella Bocconcini (bilute) – 20 bilute
- Rosii cherry – 20 buc
- Sos Pesto alla Genovese - 2 linguri
- Mix de seminte
Rulouri de tortilla cu jambon si spanac
- Foi de tortilla – 2 buc
- Jambon – 2 felii
- Crema de branza – 100 g
- Ridichi – 4 buc
- Ardei copt – 2 buc
- Spanac frunze – 50 g
- Busuioc proaspat – 10 frunze
- Piper negru – dupa gust
Rulouri de carnaciori de bere, in bacon
- Carnaciori de bere – 10 buc
- Bacon feliat (fara sorici) – 10 felii
- Prune afumate – 10 buc
- Seminte de susan – 1 lingura
- Miere – 2-3 linguri
Carnaciori in foietaj
- Carnaciori oltenesti – 10 buc
- Aluat de foietaj – 1 foaie
- Galbenus de ou – 2 buc
- Seminte de susan – 1 lingura
- Seminte de chimen – 30 g
Briose din paine, cu ou si bacon
- Paine toast – 6 felii
- Oua – 6 buc
- Bacon – 12 felii (fara sorici)
- Ceapa verde – 2 fire
- Mozzarella – 100 g
- Boia dulce – ½ lingurita
- Ulei de masline – 1 lingurita
- Sare, piper – dupa gust
Mod de preparare
“Acadele” de mozzarella si rosii cherry
- Pe fiecare bat de frigaruie se pune cate o rosie cherry si o biluta de mozzarella;
- Se scufunda mozzarella in pesto si apoi se trece prin mixul de seminte;
Rulouri de tortilla cu jambon si spanac
- Se ung foile de tortilla cu crema de branza;
- Se rasneste piper deasupra;
- Se taie feliile de jambon pe jumatate si se pun deasupra;
- Se adauga spanac frunze si ridichi taiate subtire;
- Se ruleaza, se infig scobitori din loc in loc si se taie oblic;
Rulouri de carnaciori de bere, in bacon
- Se taie carnaciorii de bere pe jumatate, pe lungime;
- Se taie baconul pe jumatate, pe latime;
- Se taie prunele afumate pe jumatate, pe lungime;
- Se ruleaza in bacon ½ carnacior de bere si ½ prune;
- Se stropeste cu putina miere si se presara seminte de susan pe deasupra;
- Se repeta procesul pentru celelalte bucati;
- Se pun intr-o tava de cuptor cu hartie de copt si se coc la 180 de grade pana se rumenesc;dureaza cca 10 minute
Carnaciori in foietaj
- Se taie carnaciorii oltenesti pe jumatate (pentru a-i scurta);
- Se taie fasii de aluat de foietaj la grosimea dorita, putin mai lungi decat bucatile de carnat;
- Se infasoara in jurul carnatului, si se asaza intr-o tava cu hartie de copt, cu imbinarea in jos pentru a nu se desface;
- Se ung cu galbenus de ou si se presara seminte de susan pe deasupra;
- Se introduc in cuptor la 190 de grade celsius, pana ce carnatii sunt rumeniti, iar aluatul este crescut frumos, dureaza cam 10 minute.
Briose din paine, cu ou si bacon
- Taie cercuri de paine toast (6 buc, de diametrul tavii de briose);
- Taie ceapa verde oblic;
- Da mozzarella pe razatoare;
- Unge tava pe interior cu ulei de masline;
- Pune cercurile de paine in interior;
- Aseaza cate 2 felii de bacon de jur imprejurul fiecarei forme;
- Sparge cate un ou in interior;
- Adauga sare, piper si boia deasupra;
- Pune ceapa verde si mozzarella deasupra;
- Baga-le la cuptor pana se gratineaza si se gatesc ouale (10min);
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive rapide pentru sarbatori" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|