Aperitive scoverzi ca la Ralesti

Postat de Alinutza80 in Aperitive / Garnituri
1 Aug 2012 | 42594 vizualizari
Aperitive scoverzi ca la Ralesti

Am invatat sa fac scoverzi de la bunica sotului meu.

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 50 g drojdie proaspata sau 14 g uscata
  • 500 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare

Mod de preparare

Se pune intr-un castron faina, se adauga in mijloc sarea si drojdia, apoi se adauga apa calduta si se framanta bine(cu mana) pana se face o coca potrivit de tare. Se acopera cu un prosop, apoi cu o punga si pe urma cu alt prosop(sa isi mentina temperatura si sa creasca mai repede) si se lasa la dospit aproximativ 15-20 minute.

Cand coca este dospita se rupe cu mana formand gogosile de marime potrivita (dupa preferinta). Se pun pe un capac presarat cu faina si se acopera cu un prosop sa nu prinda crusta.

Se pune uleiul la incins, intre timp se intinde gogoasa cu sucitorul (facalet) si apoi se prajesc pe rand.

Se servesc calde cu mujdei de usturoi, varza acra, branza sau gem dupa preferinta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive scoverzi ca la Ralesti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Garnitura tigaie cu cartofi taranesti

Postat de Oana

Garnitura tigaie cu cartofi taranesti

Ceapa se curata, se spala si se taie solzisori. Kaizerul se taie felii subtiri si apoi fasiute. Cartofii ii spalam bine si ii punem la fiert, cu coaja. Cand sunt gata, scurgem apa si ii lasam...

Citeste continuarea

Aperitiv tartine cu salata de oua

Postat de Oana

Aperitiv tartine cu salata de oua

Taie ouale fierte pe jumatate si amesteca galbenusurile cu untul moale pana obtii o pasta. Adauga apoi telemeaua data pe razatoarea cu ochiuri fine, albusurile de ou taiate cubulete, ceapa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.08.2012, 18:53
vai cat imi plac! trimite-mi si mie te rog!
la 01.08.2012, 18:55
vaaai..ce-mi plac,,,mi-ai facut o pofta....valeu....
la 01.08.2012, 19:01
placinte din aluat de paine....the best! eu fac toata iarna mai ales ca fac mereu paine de casa ...Sunt super bune
la 01.08.2012, 19:02
Din aluat de paine...ce gustoase!
la 01.08.2012, 19:10
alldaycooking iti trimit, cum sa nu

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking