Aperitive scoverzi ca la Ralesti

Postat de Alinutza80 in Aperitive / Garnituri
1 Aug 2012 | 42587 vizualizari
Aperitive scoverzi ca la Ralesti

Am invatat sa fac scoverzi de la bunica sotului meu.

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 50 g drojdie proaspata sau 14 g uscata
  • 500 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare

Mod de preparare

Se pune intr-un castron faina, se adauga in mijloc sarea si drojdia, apoi se adauga apa calduta si se framanta bine(cu mana) pana se face o coca potrivit de tare. Se acopera cu un prosop, apoi cu o punga si pe urma cu alt prosop(sa isi mentina temperatura si sa creasca mai repede) si se lasa la dospit aproximativ 15-20 minute.

Cand coca este dospita se rupe cu mana formand gogosile de marime potrivita (dupa preferinta). Se pun pe un capac presarat cu faina si se acopera cu un prosop sa nu prinda crusta.

Se pune uleiul la incins, intre timp se intinde gogoasa cu sucitorul (facalet) si apoi se prajesc pe rand.

Se servesc calde cu mujdei de usturoi, varza acra, branza sau gem dupa preferinta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive scoverzi ca la Ralesti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftelute de dovlecei cu porumb SunFood

Postat de Criss

Chiftelute de dovlecei cu porumb SunFood

Dovlecelul se curata de coaja, se indeparteaza miezul cu seminte, apoi se rade pe razatoarea mare. Se presara sare peste ei si se lasa sa stea 10 minute, timp in care vor lasa destul de multa apa....

Citeste continuarea

Piure de mazare cu cartofi

Postat de Irina

Piure de mazare cu cartofi

Am pus cartofii si mazarea la fiert separat, pentru ca mazarea fierbe mai repede.  Am pus apa in vas, am adaugat cartofii, am acoperit cu capacul si am lasat vasul la incins pana acul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.08.2012, 18:53
vai cat imi plac! trimite-mi si mie te rog!
la 01.08.2012, 18:55
vaaai..ce-mi plac,,,mi-ai facut o pofta....valeu....
la 01.08.2012, 19:01
placinte din aluat de paine....the best! eu fac toata iarna mai ales ca fac mereu paine de casa ...Sunt super bune
la 01.08.2012, 19:02
Din aluat de paine...ce gustoase!
la 01.08.2012, 19:10
alldaycooking iti trimit, cum sa nu

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking