Arancini

Postat de caroline in Aperitive / Garnituri
27 Aug 2015 | 12432 vizualizari
Arancini

Una dintre cele mai cunoscute retete din Sicilia (Italia), arancini sunt mici '' bile'' de orez de obicei umplute, care iau aceasta denumire datorita culorii portocalii ... Reteta clasica presupune o umplutura cu ragu insa cu trecerea timpului au fost create peste 100 de retete de arancini cu diferite umpluturi. In reteta siciliana se foloseste orez cu sofran... si cum am pregatit deja acest orez si a ramas, am profitat de ocazie si am preparat acesti arancini .... trebuie putina rabdare dar merita! Sunt deliciosi !

Ingrediente

  • 200 g orez cu sofran
  • 3 oua
  • 100 g mozzarella
  • 50 g sunca de curcan
  • 6 felii paine prajita
  • faina
  • sare
  • ulei

Mod de preparare

Pentru reteta de orez cu sofran aveti aici link-ul : http://www.bucataras.ro/retete/orez-cu-sofran-72494.html .

Mozzarella o scurgem bine de apa de conservare si o taiem in cuburi mici, apoi o punem pe un servet de hartie pentru a elimina toata apa. La fel si sunca, o taiem cuburi mici. 

Intr-un castron punem orezul si il amestecam bine cu 1 ou intreg . 

Luam din compozitia de orez si formam o bila. La mijloc punem doua cubulete de mozzarella si unul de sunca. Acoperim bine cu orez.

Formam astfel bilele pana ce terminam compozitia de orez. 

Pregatim intr-un mic bol faina, in alt bol 2 oua batute usor cu sare si un alt recipient cu pesmet (eu am facut pesmet din painea prajita) .

Luam fiecare bila de orez si o trecem mai intai prin faina, apoi prin ou si in final prin pesmet. 

Prajim bilele formate in ulei incins pentru 3-4 minute, rotindu-le pe toate partile pentru a se praji uniform. Le scoatem pe un servet de hartie pentru a elmina uleiul in exces. 

Se servesc calde sau reci. 

Pofta buna ! 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Arancini" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Retete similare

Arancini cu orez, spanac si surimi - chiftelute de orez Mihaela

Postat de mihaelar63

Arancini cu orez, spanac si surimi - chiftelute de orez Mihaela

Orezul rece se pune intr-un bol si se amesteca cu pasta de ardei iute si usturoiul pisat. Gustati si sarati daca mai este nevoie. Curatati surimi de folia ce-i infasoara si-i taiati cm la...

Citeste continuarea

Arancini

Postat de cristina_s_world

Arancini

Am facut un fel de supa de pui din grasimea desprinsa de pe niste pulpe de pui, un pic de sare si un pic de piper macinat, toate puse la fiert intr-o cratita in care am pus 6 cani apa. Cand apa a...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.08.2015, 17:47
la 27.08.2015, 17:50
la 27.08.2015, 18:03
Am tot văzut zilele astea pe FB, mi-a rămas ceva orez de la mâncarea chinezească, așa că la fix vine rețeta ta Mâine îi vin de hac
la 27.08.2015, 18:07
Cris ... noua ne-au placut tare mult
la 27.08.2015, 18:07
In plus umplutura poate fi schimbata dupa gustul vostru

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking