Ingrediente
- 10 kilograme de ardei gras
- 1 kilogram de sare grunjoasa pentru muraturi
- apa
- 3-4 legaturi de hrean
Mod de preparare
Se aleg ardei frumosi si sanatosi, se spala, se curata de cotoare.
Se umple un ardei cu sare si se goleste sarea dintr-un ardei in altul fara sa-i scuturam pentru a ramane sare pe peretii ardeiuluI .Procedam la fel cu toti ardeii .
In fiecare arddei se pune o bucatica de hrean .
Spalam borcane de 800 de grame , sunt cele mai potrivite pentru o mancare .
Asezam ardeii cat mai inghesuiti in borcan si din loc in loc punem radacini de hrean .
Facem o solutie de apa cu sare (100 grame sare la 1 litru de apa) amestecam sa se dizolve bine sarea si turnam peste ardei .
Punem deasupra ardeilor 2 radacini de hran si capsam borcanele, le asezam in camara, cu o zi inainte sa-i gatim ii punem la desarat .
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei in saramura" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|