Ingrediente
- 5 kilograme ardei
- 3 litri apa
- 1 litru otet
- 700 grame zahar
- 3 linguri sare grunjoasa
- boabe de piper
- boabe de mustar
- foi de dafin
- frunze de telina
- frunze de patrunjel
- 1 conservant
Mod de preparare
Alegem ardeii sanatosi si cat mai carnosi ,se spala si se inteapa din loc in loc cu furculita pentru a intra zeama in interiorul lor .
Intr-o oala de 10 litri punem apa , otetul ,sarea ,zaharul , boabe de piper si mustar [ dupa gust ] , se pun la foc si se amesteca sa se dizolve sarea si zaharul .
Cand clocoteste punem consevantul si un strat de ardei ,lasam pana isi schimba culoarea si -i scoatem cu o spatula intr-un vas , repetam operatia pana-i trecem pe toti ardeii prin zeama respectiva.
Pregatim borcanele punand pe fund un strat de frunze de patrunjel , unul de telina si cateva foi de dafin.
Asezam ardeii calzi in borcane si punem zeama peste ei .
Acoperim borcanele si le punem intre paturi la dunst pana a doua zi .
Se depoziteaza in camara .
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei opariti" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|