Ardei umpluti

Postat de Maria68 in Pui
9 Apr 2012 | 3661 vizualizari
Ardei umpluti

Ingrediente

  • 500-1000gr. carne tocata(porc,vita,pui) piept pui
  • 10-20 ardei
  • 200-300 gr orez
  • ceapa verde sau 1 ceapa uscata
  • sare,piper,
  • rosii sau bulion
  • patrunjel si marar

Mod de preparare

Fiecarui ardei i se taie un capacel si i se scoate cotorul impreune cu semintele, se spala bine, se lasa la scurs,intorcandu-l cugura in jos.

Apoi se pregateste umplutura.Carnea(eu am folosit piept de pui tocat, pt, Andrada) se amesteca cu orezul,ceapa verde sau uscata taiata marunt,rosiile sau bulionul,verdeata taiata marunt, sare ,piper dupa gust.

Ardeii se umplu cu aceasta compozitie care trebuie impinsa bine inspre varf, pt. ca ardeii sa nu-si p[iarda forma lor la fiert(dar nici prea tare, ca sa nu crape la varf). Gura ardeilor se trece usor prin faina. Ardeii se aseaza intr-o cratita cu gura in sus, fie gura la gura ,pentru a nu se impastia umplutura.

Peste ei se toarna apa clocotita si se pune cratita la foc potrivit sa fiarba. Daca doriti se mai poate adauga la zeama in timp ce fierb bulion sau rosii taiate marunt.


 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cartofi umpluti

Postat de panacris

Cartofi umpluti

Cartofii se spală, se înțeapă cu o scobitoare sau băț de frigarui din loc în loc, apoi se stropesc cu ulei de măsline și asezonează cu ierburi de Provence  (cimbru,...

Citeste continuarea

Ardei umpluti cu carne de curcan, in sos de rosii

Postat de oanapl

Ardei umpluti cu carne de curcan, in sos de rosii

Cureți ardeii de cotoare și semințe, apoi îi speli. Pui uleiul într-un vas cu fundul gros și călești ușor ceapa tocată mărunt. Cureți morcovul apoi îi dai pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.04.2012, 18:14
la 09.04.2012, 18:55
tare buni
la 09.04.2012, 19:05
gustosi
la 09.04.2012, 19:08
imi plac
la 09.04.2012, 19:34
arata bine

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking