Ardei umpluti

Postat de dakris in Mancaruri cu carne
22 Feb 2013 | 3633 vizualizari
Ardei umpluti

Ingrediente

  • 10 ardei (proaspeti ori din saramura)
  • 600 g carne tocata
  • 3 cepe medii
  • 1 morcov mic
  • 4 linguri orez
  • 3 rosii medii (pt capacele)
  • cca 4 linguri pasta de tomate
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri faina
  • cateva fire marar
  • patrunjel
  • sare, piper

Mod de preparare

Sosul de rosii
1 ceapa se toaca si se pune intr-o tigaie cu o ceasca de apa si ulei; se aseaza pe foc. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga 2 linguri pasta de tomate. Se mentine pe foc inca cca 5 min.

Ardeilor li se scot cotoarele, se spala, se scurg. Daca se folosesc ardei din saramura se tin la desarat cca 2 ore.

Ceapa si morcovul se curata, orezul se alege (daca este cazul) si se spala.
Carnea bine spalata se toaca, peste ea adaugandu-se: 2 cepe tocate, morcovul ras prin ochiurile mici ale razatorii, orezul scurs, mararul tocat, pasta de tomate, sare, piper.. Se omogenizeaza bine compozitia si se umplu ardeii lasand un gol de 5mm pt capacelul de rosie. Se aseaza intr-o cratita, se acopera cu apa si se aseaza pe foc (se adauga sare dupa gust), cand incepe sa fiarba se introduce in cuptorul preincalzit. Se fierb la foc mediu cca 1 ora, apoi se varsa sosul de rosii. Se lasa sa fiarba impreuna inca cca 10 min si se adauga faina dizolvata in putina apa. Dupa inca 10 min se scoate din cuptor si se adauga patrunjelul tocat.

Se servesc cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cartofi umpluti

Postat de panacris

Cartofi umpluti

Cartofii se spală, se înțeapă cu o scobitoare sau băț de frigarui din loc în loc, apoi se stropesc cu ulei de măsline și asezonează cu ierburi de Provence  (cimbru,...

Citeste continuarea

Ardei umpluti cu carne de curcan, in sos de rosii

Postat de oanapl

Ardei umpluti cu carne de curcan, in sos de rosii

Cureți ardeii de cotoare și semințe, apoi îi speli. Pui uleiul într-un vas cu fundul gros și călești ușor ceapa tocată mărunt. Cureți morcovul apoi îi dai pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.02.2013, 19:26
la 22.02.2013, 19:29
la 22.02.2013, 19:56
buni
la 22.02.2013, 20:36
foarte bun
la 22.02.2013, 21:02
bun

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking