Ardei umpluti

Postat de mena29 in Mancaruri cu carne
14 Ian 2014 | 5903 vizualizari
Ardei umpluti

O bunatate,atat va zic! ;)

Ingrediente

  • 500 g carne de porc sau amestec vita-porc
  • 7 ardei grasi verzi
  • 1 pahar cu orez
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • o legatura patrunjel
  • 3 rosii mari
  • 1 ou crud
  • sare,piper
  • Pentru sos:
  • 1 lingura faina
  • 100 g smantana dulce pentru gatit
  • 1 rosie decojita

Mod de preparare

Curatam si spalam ceapa, morcovul, cartoful. Tocam carnea, ceapa, morcovul si cartoful. In acest amestec vom adauga sare, piper dupa gust, patrunjelul tocat si el, oul si doua rosii decojite si taiate cuburi mici. Alegem si spalam orezul si-l adaugam in amestecul de carne si legume apoi framantam bine. Spalam ardeii, taiem capacelele in jurul cozilor, curatam de seminte, ii spalam din nou si ii punem la scurs.

Umplem fiecare ardei cu amestecul de carne. Intr-o oala punem cam 1,5 l cu apa cu un strop de sare, sa fiarba. Cand apa incepe sa fiarba, punem ardeii in oala cu apa si-i lasam sa fiarba aproximattiv 30 minute. Scoatem ardeii cu o spumiera si ii punem intr-un vas ceramic, in picioare. Pe fiecare ardei punem cate o felie de rosie.

Preparam un sos din smantana, lingura de faina si rosia decojita si taiata marunt. Subtiem putin cu un pahar din zeama in care au fiert ardeii, potrivim de sare si turnam peste ardei. Introducem vasul in cuptorul incalzit la 180 grade C pentru 30 minute.

Servim ardeii cu smantana si cu paine proaspata de casa! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Cartofi umpluti

Postat de panacris

Cartofi umpluti

Cartofii se spală, se înțeapă cu o scobitoare sau băț de frigarui din loc în loc, apoi se stropesc cu ulei de măsline și asezonează cu ierburi de Provence  (cimbru,...

Citeste continuarea

Ardei umpluti cu carne de curcan, in sos de rosii

Postat de oanapl

Ardei umpluti cu carne de curcan, in sos de rosii

Cureți ardeii de cotoare și semințe, apoi îi speli. Pui uleiul într-un vas cu fundul gros și călești ușor ceapa tocată mărunt. Cureți morcovul apoi îi dai pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.01.2014, 15:49
buni si astia
la 14.01.2014, 15:50
Fataaaa, raspunde la telefon!!!!
la 14.01.2014, 15:51
Ancuta hai ca o sun si eu
la 14.01.2014, 15:52
Buni ardeii umpluti!
la 14.01.2014, 15:54
) Ancuto,ti-am scris pe privat.Nu am timp de vorbit la telefon ca tre' sa postez retete

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking