Ardei umpluti cu afumatura si ciuperci

Postat de Ina in Mancaruri cu carne
18 Ian 2014 | 14342 vizualizari
Ardei umpluti cu afumatura si ciuperci

Aroma de afumatura si ciuperci s-a potrivit perfect cu un vin bun vechi, de colectie.

Ingrediente

  • 8 ardei grasi potriviti
  • 500 g. carne tocata
  • 150 g kaizer afumat
  • 100 g ciuperci
  • 1 cescuta cu orez
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 2 linguri de bulion
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • rosii/ suc de rosii

Mod de preparare

Se scoate cotorul ardeilor cu grija, pentru a nu rupe ardeii. Spalam bine ardeii si in interior, pentru a indeparta  semintele.

Curatam ceapa si morcovul , le tocam marunt  si  le se calim in 3-4 linguri cu ulei. Ciupercile si kaizerul se toaca marunt la robot sau le dam prin masina de tocat, dupa care le amestecam cu  ceapa, rumenindu-le impreuna.

Adaugam o ceasca cu apa, bulionul, sare, piper si se mai lasa 2-3 minute sa fiarba. Adaugam orezul spalat in prealabil, apoi  carnea tocata . Amestecam totul bine si lasam sa fiarba cca 10 minute, pana ce orezul absoarbe lichidul din vas, dupa care oprim focul.

Luam din compozitia de carne cu o lingura si umplem pe rand ardeii ( doar la 3/4 din capacitate , intrucat orezul se va umfla la fiert ), pe care ii asezam  intr-o oala incapatoare.

Pentru a evita curgerea umpluturiii de carne in timpul fierberii, punem capac ardeilor din felii sau ne folosim de cotorul pe care-l fasonam intai, indepartand partea interna cu seminte. 

Fierbem ardeii la foc mic, in suc de rosii indoit cu apa . Lichidul nu trebuie sa depaseasca inaltimea ardeilor.

Cand oprim focul presaram o mana de  patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu afumatura si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Musaca de cartofi

Postat de MotanLaOale

Musaca de cartofi

Cartofii se fierb cu coaja in apa cu sare 20 din momentul in care da apa in clocot. Se scurg de apa, se trec pe sub apa rece si se lasa sa se racoreasca,se curata, dupa care se taie in rondele...

Citeste continuarea

Pulpe și piept de gâscă pe pat de varză murată

Postat de panacris

Pulpe și piept de gâscă pe pat de varză murată

Carnea de gâscă se pune la fiert în apă rece, atenție fără sare, cca. 30 de minute Să fie fiartă cam pe jumătate :D! Între timp varza murată se taie fideluță și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.01.2014, 23:16
Eeeeeiii ce bun
la 18.01.2014, 23:18
Dia
la 18.01.2014, 23:18
demential
la 18.01.2014, 23:18
Cat de bine arata!
Reusita poza!
la 18.01.2014, 23:19
Alexandra

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking