Ingrediente
- 1,5 kg carne de porc tocata
- 350 gr orez (cu bob rotund )
- 2 kg ardei (30 buc )
- 100 ml ulei
- 500 ml suc rosii (bulion casa )
- 1/2 lingurita piper alb
- 1 lingura vegeta
- 1/2 lingurita cimbru
- 1 legatura marar
- 1 foaie dafin
- 1 lingurita boia dulce
- 2 oua
- 50 gr faina
- 5 cepe de marime medie (cca 350 gr )
- 2 ramurele de leustean
Mod de preparare
Se curata ceapa se spala se toaca si se pune la calit cu uleiul si 100 ml apa .
Orezul se spala bine, se da un clocot apoi se strecoara bine . Ardeiul se curata de cotoare si se spala bine .
Intr-un castron se pune carnea tocata se adauga orezul,ceapa calita,mararul spalat si tocat ,piperul,vegeta,boiaua,,cimbrul ,ouale, se potriveste de sare apoi se amesteca totul bine ,
Cu compozitia obtinuta umplem ardeii, ii asezam intr-o cratita ,punem crengutele de leustean, foaia de dafin completam cu apa calda pina la nivelul ardeilor, acoperim si introducem cratita in cuptorul incins la180 grade pentru 35 min.
Scoatem, completam cu bulion (sau sos care aleg varianta cu sos ) si mai lasam sa fiarba 10 min.
Se servesc calzi cu iaurt deasupra (sau smintina ).Pofta buna! sa va fie de folos
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|