Ingrediente
- 1,5 - 2 kg ardei gras,
- 1 kg carne tocata de porc
- o cescuta cu orez
- patrunjel si marar
- 2 fire de ceapa verde
- 3-4 cepe uscate , mari
- 2 rosii pentru "capacele"
- 100 ml suc de rosii
- 500 ml bors de putina
- sare, piper, dupa gust
Mod de preparare
Ardeii se curata de cotoare si seminte, se spala si se cresteaza la varf.
Se curata ceapa, se spala, se taie felii si se caleste impreuna cu sosul de tomate/bulionul in ulei, adaugandu-se orezul.
Dupa ce s-a racit se adauga carnea tocata, verdeata, tocata marunt si dupa gust, sarea si piperul.
Se amesteca ingredientele pana cand se formeaza o pasta omogena cu care se umplu ardeii. Rosiile se spala si se taie sub forma de capacele pentru a se pune la capetele ardeilor umpluti.
Asezam ardeii in vasul cooker-ului, adaugam borsul acru (impreuna cu o cana-doua de apa) si setam din MENU functia STEW pentru 90 de minute aproximativ.
Se servesc cu smantana si ardei iute.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|