Ardei umpluti cu ciuperci

Postat de Bucataria_lui_Tavi in Mancaruri de post
31 Mai 2010 | 9297 vizualizari
Ardei umpluti cu ciuperci

Dupa cum ati observat, incerc sa postez cat mai multe retete dietetice, care sa infirme ideea ca a tine regim (sau post) reprezinta un chin. Ardeii umpluti cu ciuperci sunt un preparat delicios, usor de gatit, care poate fi servit cald sau rece, dupa preferinta.

Ingrediente

  • Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 3 ardei grasi (rosii, verzi, galbeni, dupa preferinta);
  • 300 g ciuperci;
  • 500 g pulpa de rosii;
  • 100 g orez;
  • 2 cepe;
  • 1 legatura de marar verde, tocat;
  • 1 legatura de patrunjel verde, tocat;
  • un praf de sare si de piper.

Mod de preparare

Pregatire ingrediente: Tocati mararul si patrunjelul. Tocati ceapa si ciupercile marunt. Scoateti cotorul ardeiului si, cu o lingurita, indepartati toate semintele (cu grija, ca sa nu rupeti ardeiul). In acest moment aveti ingredientele pregatite pentru preparare.

Preparare ardei umpluti cu ciuperci: Puneti ceapa intr-o tigaie de teflon (fara ulei), adaugati si ciupercile si rumeniti totul, la foc mediu, pana ce ciupercile lasa apa si incep sa fiarba, dupa care condimentati cu un praf de sare si de piper.

Cand a inceput sa fiarba apa lasata de ciuperci, adaugati orezul si lasati sa fiarba 10 minute. Mai adaugati putina apa daca orezul scade prea mult (apa adaugati cate o lingura, doua, lasati sa se evapore, dupa care mai adaugati, deoarece in final nu trebuie sa ramana apa in tigaie deloc).

Dupa ce orezul a fiert 10 minute cu ciupercile si ceapa, stingeti focul si adaugati jumatate din patrunjelul si mararul tocat. Amestecati bine si lasati 5 minute sa se racoreasca.

Dupa ce s-a racorit 5 minute, umpleti ardeii (ajutati-va de o lingurita). Taiati o rosie felii si indesati felia de rosie in ardei, pe post de dop, pentru a nu iesi orezul la fiert.

Puneti ardeii umpluti intr-o forma rezistenta la foc, adaugati pulpa de rosii, dupa care acoperiti forma cu o folie de aluminiu si introduceti-o in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 30 de minute.

Dupa 30 de minute scoateti-o din cuptor, indepartati folia, intoarceti cu grija ardeii, acoperiti din nou cu folie de aluminiu si mai lasati in cuptor ardeii inca 30 de minute.
Dupa ce s-au scurs si aceste 30 de minute, scoateti ardeii din cuptor, indepartati folia de aluminiu si introduceti-i din nou in cuptor si mai lasati-i inca 30 de minute (pana cand se rumenesc la suprafata).
Odata ce au trecut aceste ultime 30 de minute scoateti ardeii din cuptor si presarati pe deasupra mararul si patrunjelul ramas.
Lasati-i apoi sa se racoreasca, dupa care se pot servi.

PREPARARE IN IMAGINI

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dovlecei rotunzi umpluti cu cus-cus, legume si ciuperci

Postat de panacris

Dovlecei rotunzi umpluti cu cus-cus, legume si ciuperci

Dovleceii rotunzi se spală, se șterg de apă, apoi se taie un căpăcel și se scoate miezul cu ajutorul lingurei, astfel încăt să rămână un strat de cca. 2 cm. Apoi se pun la...

Citeste continuarea

Ardei umpluti cu orez, ciuperci si nuca, la slow cooker Crock-Pot

Postat de panacris

Ardei umpluti cu orez, ciuperci si nuca, la slow cooker Crock-Pot

Ceapa, morcovii, ciupercile se curăță, apoi se mărunțesc și se pun la călit împreună cu orezul,  uleiul de măsline și puțină apă, cca. 10 minute la foc mic, la final se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.05.2010, 15:16
ce bine arata
la 31.05.2010, 15:23
uite ca si Tavi ne-a gatit ceva umplut
la 31.05.2010, 15:24
nici la tavi nu ii place sa inveleasca foi de varza apropo de comentariile de la sarmalele lui gaby
la 31.05.2010, 15:32
Ela, deci azi..umplem... @TAVI, arata grozav! bravo.
la 31.05.2010, 15:35
@Ela, . Mda, doar ce-am citit comentariile de la sarmalele lui Gaby... Numa` ca mie imi place si sa invelesc (sarmale), cat sa si umplu (ardei) .

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking