Ardei umpluti cu legume, orez si linte

Postat de adnia in Mancaruri de post
8 Sep 2013 | 8022 vizualizari
Ardei umpluti cu legume, orez si linte

Va plac ardeii umpluti? Eu zic ca nu se poate sezon fara asemenea delicatesa, iar idei de umpluturi sunet cu duiumul...ardei sa fie, si voie buna:) Si, dupa cum ma cunoasteti, doar nu puteam eu sa ma abtin de la o umplutura mai in stilul meu, nu? Asadar, va spun cu mana pe inima ca mi-a placut atat de tare ce-a iesit , incat mi-am promis ca-i voi repeta des, mai ales ca si baiatul meu i-a mancat cu placere. Deci...ce-mi pot dori mai mult?

Ingrediente

  • 1 kg ardei grasi mici
  • 1 ceapa medie
  • 1/2 conserva boabe de porumb dulce (sau 1 conserva micuta)
  • 1 cescuta (de dimensiunea celi de espresso) cu linte rosie
  • 1 cescuta cu orez in amestec (cu bob lung si salbatic)
  • 2 tomate medii
  • 1/2 legatura marar proaspat
  • 1 ciuperca champignon (palaria)
  • sare, piper, dupa gust

Mod de preparare

Se spala ardeii, se taie capacul si se curata cu grija in interior de cotoare si seminte. Capacelele se pastreaza.
Intre timp, se pregateste umplutura: se spala ceapa, se curata si se taie marunt. se adauga orezul spalat, lintea spalata si scursa bine, porumbul scurs, mararul tocat, palaria de ciuperca maruntita si rosiile date prin razatoare. Se potriveste de sare si piper.
Cu aceasta compozitie se umplu ardeii grasi, se acopera cu capacelele pregatite dinainte, se aseaza intr-un vas de lut, se adauga apa (cat ca acopere ardeii pe 3/4). Se dau la cuptor la foc mediu pana sunt fierti bine (din cand in cand se verifica daca orezul s-a fiert bine).

Se lasa la racorit 5 minute, apoi se scot pe platou si servesc calzi, ca atare, sau insotiti de un sos proaspat de rosii sau iaurt.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu legume, orez si linte" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fasole scazuta cu usturoi

Postat de Patricia_Iordache_79

Fasole scazuta cu usturoi

Alegem fasolea de ceea ce nu trebuie (pietricele, coji, stricaciuni etc), o spalam si o punem la hidratat intr-un vas cu apa, de seara, pana dimineata. O spalam din nou si o punem la fiert in...

Citeste continuarea

Cuş cuş cu legume la cuptor

Postat de diaconta

Cuş cuş cu legume la cuptor

Intr-o cratita am pus putin ulei si am prajit cuş-cuşul,am pus apoi apa si sare si am lasat sa fiarba câteva clocote. Dupa aceea am amestecat cu legumele congelate si am transferat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.09.2013, 17:45
Ce bun!
la 08.09.2013, 17:45
super arata
la 08.09.2013, 17:46
buna idee...ii voi incerca cu siguranta
la 08.09.2013, 17:52
grozavi!
la 08.09.2013, 17:55

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking