Ardei umpluti cu legume, orez si linte

Postat de adnia in Mancaruri de post
8 Sep 2013 | 8079 vizualizari
Ardei umpluti cu legume, orez si linte

Va plac ardeii umpluti? Eu zic ca nu se poate sezon fara asemenea delicatesa, iar idei de umpluturi sunet cu duiumul...ardei sa fie, si voie buna:) Si, dupa cum ma cunoasteti, doar nu puteam eu sa ma abtin de la o umplutura mai in stilul meu, nu? Asadar, va spun cu mana pe inima ca mi-a placut atat de tare ce-a iesit , incat mi-am promis ca-i voi repeta des, mai ales ca si baiatul meu i-a mancat cu placere. Deci...ce-mi pot dori mai mult?

Ingrediente

  • 1 kg ardei grasi mici
  • 1 ceapa medie
  • 1/2 conserva boabe de porumb dulce (sau 1 conserva micuta)
  • 1 cescuta (de dimensiunea celi de espresso) cu linte rosie
  • 1 cescuta cu orez in amestec (cu bob lung si salbatic)
  • 2 tomate medii
  • 1/2 legatura marar proaspat
  • 1 ciuperca champignon (palaria)
  • sare, piper, dupa gust

Mod de preparare

Se spala ardeii, se taie capacul si se curata cu grija in interior de cotoare si seminte. Capacelele se pastreaza.
Intre timp, se pregateste umplutura: se spala ceapa, se curata si se taie marunt. se adauga orezul spalat, lintea spalata si scursa bine, porumbul scurs, mararul tocat, palaria de ciuperca maruntita si rosiile date prin razatoare. Se potriveste de sare si piper.
Cu aceasta compozitie se umplu ardeii grasi, se acopera cu capacelele pregatite dinainte, se aseaza intr-un vas de lut, se adauga apa (cat ca acopere ardeii pe 3/4). Se dau la cuptor la foc mediu pana sunt fierti bine (din cand in cand se verifica daca orezul s-a fiert bine).

Se lasa la racorit 5 minute, apoi se scot pe platou si servesc calzi, ca atare, sau insotiti de un sos proaspat de rosii sau iaurt.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu legume, orez si linte" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

Postat de Bucataras

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

 Cum se prepara Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post Se pune la fiert apă cu sare, într-o oală suficient de mare pentru a cuprinde conopida. Se curăță...

Citeste continuarea

Reteta de humus cu leurda

Postat de Bucataras

Reteta de humus cu leurda

Iată cum se prepară rețeta de humus cu leurdă: Pentru ca humusul să iasă fin și cremos, ideal ar fi să îl curățați de coaja rămasă după fiert.  Dacă nu doriți,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.09.2013, 17:45
Ce bun!
la 08.09.2013, 17:45
super arata
la 08.09.2013, 17:46
buna idee...ii voi incerca cu siguranta
la 08.09.2013, 17:52
grozavi!
la 08.09.2013, 17:55

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking