Ingrediente
- 3 ardei mari, de dimensiuni similare si de culori diferite (rosu, verde, portocaliu sau galben)
- 3 linguri de ulei de orez
- 1 ceapa mare, tocata
- 2 catei de usturoi, tocati
- 1 morcov, ras
- 12 ciupercute, tocate
- 2 plicuri cu orez “Riso Scotti” Prefiert Easy Cook
- 100 g branza telemea, taiata cubulete
- 2-3 linguri de stafide negre
- 2-3 linguri de migdale
- 1 lingurita de curry
- 1/2 legatura de marar, tocat
- sare
- piper negru, proaspat macinat
Mod de preparare
Se fierbe orezul conform indicatiilor de pe ambalaj.
Se incinge cuptorul la 190 °C. Se unge cu ulei o tava de copt, sau un platou ceramic. Se taie ardeii in jumatate, pe lungime (prin codita), si se curata de cotoare.
Se incing 2 linguri de ulei intr-o tigaie mare. Se adauga ceapa, se sareaza si se prajeste la foc mic timp de 5 minute, sau pana ce se inmoaie. Se adauga usturoi si se continua 1-2 minute. Se adauga curry si se amesteca. Se adauga ciupercile si morcovul si se soteaza, la foc mediu-iute, circa 3-4 minute, pana se inmoaie.
Se adauga orezul fiert, migdalele, branza, stafidele si mararul. Se amesteca si se asezoneaza. Se umplu jumatatile de ardei cu mixtura de orez, se stropesc cu restul de ulei si se coc 20 de minute, sau pana ce ardeii sunt fragezi, iar topping-ul este si el rumenit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu orez" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|