Ingrediente
- 1 bucata piept intreg dezosat cam la 1 kg , 1 kg si
- 7 ardei rosii
- 2 cepe
- 2 oua
- sare
- piper
- o legatura patrunjel
- o lingura vegeta
- jumatate cana de risotto
- bulion
- 3 linguri ulei de masline
- 1 L apa
Mod de preparare
COMPOZITIE:
Se taie pieptul bucati marunte astfel incat sa se poata toca la robot, il tocam apoi il rasturnam intr-un lighenas unde adaugam ceapa tocata marunt , cele 2 oua, sare, piper, risotto bine spalat, patrunjelul tocat marunt de la care pastram insa cozile si apoi cateva linguri de bulion.
ARDEII:
Se spala bine, se curata astfel incat din codita sa facem capac pt a astupa compozitia, apoi se umple fiecare ardei cu compozitie. cand sunt gata le punem capacelele .
ASEZAREA IN OALA:
Coditele pastrate de la patrunjel se aseaza pe fundul oalei in care vom fierbe ardeii peste care se adauga 3 linguri de ulei de masline si 2-3 linguri bulion. punem in oala ardeii astfel incat toti sa fie in picioare si sa aiba stabilitate. turnam 1 litru de apa astfel incat nivelul apei sa fie cu un deget mai putin astfel incat sa nu-i acopere .
Ornam cum dorim pt gust . eu am pus patru rosioare si iarasi patrunjel pe deasupra pt aroma.
Se pot servi decorati de un iaurt dietetic / smantana/ sos facut din bulion si ceapa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu piept de pui si risotto" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|