Ardei umpluti la vasul tajine

Postat de rivka in Vita
27 Aug 2010 | 4609 vizualizari
Ardei umpluti la vasul tajine

Ingrediente

  • 10 ardei
  • 2 conserve pasta rosii
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 cana mica orez
  • 500 grame carne tocata de vitel
  • 1 lingurita jumatate praf de usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita pasta de ardei iuti=sambal
  • sare
  • piper
  • condimente pentru carne tocata
  • 1 lingurita piper 4 anotimpuri
  • 1 frunza de dafin
  • 2 oua
  • apa

Mod de preparare

Se spala ardeii bine si se taie capacel, se scobesc de samburi.
Se face amestecul de carne tocata(cu mana curata) impreuna cu orezul, condimentele, ceapa tocata, praful de usturoi, patrunjelul, mararul 1 lingurita pasta de ardei iuti, sare, piper dupa gust si 2 oua.
Se umple fiecare ardei cu compozitie de carne si se aseaza in vasul de tajine unul langa altul.Resturile de capacel se pun si ele printre ardeii umpluti.Din pasta de rosii cu apa se prepara un sos care se toarna in vas peste ardei.Se aseaza deasupra inca putin marar tocat, lingurita de piper 4 anotimpuri ,frunza de dafin si se aseaza capacul.
Se da la cuptor la cca 220 grade cca 1 ora jumatate.
Se scot, se lasa sa se odihneasca si se servesc calzi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti la vasul tajine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Hamburger umplut

Postat de AlexTeacher

Hamburger umplut

Chiflele facute in casa sunt senzationale. Iata cum sa le prepari. Sfaramiteaza drojdia cu zaharul si dizolv-o in apa calduta si las-o la cald, pana observi ca se formeaza bule deasupra....

Citeste continuarea

Vita cu sos si piure de cartofi in vasul Zepter

Postat de camelia75

Vita cu sos si piure de cartofi in vasul Zepter

Mod de preparare vita cu sos 1.Spalati bine carnea,apoi o taiati cubulete. 2.In vasul Zepter,puneti uleiul de masline,apoi carnea si acoperiti cu capacul.Focul trebuie sa fie mic.Cand acul...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 27.08.2010, 20:32
ce bine am ajuns prima...pap linistita un ardei
la 27.08.2010, 20:35
wowwwwww ce apetisant arata
la 27.08.2010, 20:41
vreau si eu unul!!!
la 27.08.2010, 20:43
multumesc mult dragelor, fff buni au iesit!
la 27.08.2010, 21:27
Excelenta rata , toate furculitele si de la mine vad ca iti place si tie atre vasul

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking