Ardei umpluti la vasul tajine

Postat de rivka in Vita
27 Aug 2010 | 4587 vizualizari
Ardei umpluti la vasul tajine

Ingrediente

  • 10 ardei
  • 2 conserve pasta rosii
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 cana mica orez
  • 500 grame carne tocata de vitel
  • 1 lingurita jumatate praf de usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita pasta de ardei iuti=sambal
  • sare
  • piper
  • condimente pentru carne tocata
  • 1 lingurita piper 4 anotimpuri
  • 1 frunza de dafin
  • 2 oua
  • apa

Mod de preparare

Se spala ardeii bine si se taie capacel, se scobesc de samburi.
Se face amestecul de carne tocata(cu mana curata) impreuna cu orezul, condimentele, ceapa tocata, praful de usturoi, patrunjelul, mararul 1 lingurita pasta de ardei iuti, sare, piper dupa gust si 2 oua.
Se umple fiecare ardei cu compozitie de carne si se aseaza in vasul de tajine unul langa altul.Resturile de capacel se pun si ele printre ardeii umpluti.Din pasta de rosii cu apa se prepara un sos care se toarna in vas peste ardei.Se aseaza deasupra inca putin marar tocat, lingurita de piper 4 anotimpuri ,frunza de dafin si se aseaza capacul.
Se da la cuptor la cca 220 grade cca 1 ora jumatate.
Se scot, se lasa sa se odihneasca si se servesc calzi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti la vasul tajine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Vinete umplute cu carne de vitel- Philips Multicooker

Postat de Oana

Vinete umplute cu carne de vitel- Philips Multicooker

Vanata se taie pe lungime, se indeparteaza cotorul si se scobeste cu grija. Miezul se marunteste la robot si se amesteca cu carnea tocata, impreuna cu ceapa, ardeiul si usturoiul maruntite si ele....

Citeste continuarea

Chiftelute in aluat de bere

Postat de Sim0naWorld

Chiftelute in aluat de bere

Mai intai am pregatit chiftelutele, amestecand toate ingredientele. Cu mainile umede am modelat  18 bile. Pentru aluat am cernut faina intr-un castron, am adaugat drojdia si le-am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.08.2010, 20:32
ce bine am ajuns prima...pap linistita un ardei
la 27.08.2010, 20:35
wowwwwww ce apetisant arata
la 27.08.2010, 20:41
vreau si eu unul!!!
la 27.08.2010, 20:43
multumesc mult dragelor, fff buni au iesit!
la 27.08.2010, 21:27
Excelenta rata , toate furculitele si de la mine vad ca iti place si tie atre vasul

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking